TotAlzir@: Els alumnes de sisé de primària de Sueca participen en una jornada de cinema i valors

domingo, 8 de noviembre de 2015

Els alumnes de sisé de primària de Sueca participen en una jornada de cinema i valors

 
La Unitat de Prevenció Comunitària ha programat, com en els darrers anys, una jornada de cinema i valors en què s'utilitza el cine com a agent preventiu. Enguany han participat al programa un total de 276 alumnes del curs de sisé  de primària de tots els col·legis del municipi de Sueca. L'objectiu d'aquest programa és proporcionar als alumnes les eines i els coneixements que necessiten per ser capaços d'analitzar i ser crítics amb les situacions, símbols o missatges que orienten sobre els riscos del seu entorn, per tal d'educar-los en uns determinats valors i afavorir que aquests adopten posicions més madures.

La psicòloga tècnica de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, Asunción Peiró, ha explicat que, a més, la pel·lícula es treballa amb els alumnes al col·legi, de manera prèvia i també després hi ha un treball posterior en què s'analitzen els valors i els missatges que es transmeten.
La Regidoria de Prevenció Comunitària de l'Ajuntament de Sueca promou, des del 2008 el programa Cine i Educació en Valors que organitza la Conselleria de Sanitat en conveni amb  la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), tot amb l'objectiu de participar en el procés educatiu  i incorporar en el projecte curricular de cada centre l'educació en valors, no com una segmentació de coneixements i actituds en parcel·les independents, sinó transversalment. El programa busca  facilitar la reflexió que permeta buscar solucions; aprofitar la temàtica i contingut de la pel·lícula seleccionada per a formar als alumnes i les alumnes en valors, actituds i habilitats socials que, com a factors de protecció enfront del consum de drogues, ajuden a reduir l'aparició de futures conductes de risc; i  afavorir el gust pel cinema com a fórmula positiva d'utilització del seu temps lliure.
El regidor de Prevenció Comunitària de l'Ajuntament de Sueca, Salvador Campillo, ha destacat la idoneïtat del cine com a mitjà per transmetre i promoure valors entre els joves, tot assenyalant que  “el cinema pot ser una eina molt útil en el procés educatiu en tant que és una manera amena, bonica i divertida per formar i educar en valors els nostres joves”.
En esta ocasió la pel·lícula que s'ha projectat ha estat “Carlitos y el campo de los sueños”  i a través seua s'han treballat aspectes com la cooperació i l'amistat, la valentia, l'autoconfiança o l'estima a u mateix.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.