TotAlzir@: TAULA REDONA AMB SINDICATS I COL·LECTIUS PER A TRACTAR ELS PROBLEMES DE LA COMARCA

miércoles, 4 de noviembre de 2015

TAULA REDONA AMB SINDICATS I COL·LECTIUS PER A TRACTAR ELS PROBLEMES DE LA COMARCA

  • MARINA ALBIOL, DIPUTADA D’EUPV AL PARLAMENT EUROPEU, ES REUNEIX AMB SINDICATS I COL·LECTIUS D'EUPV PER A TRACTAR ELS PRINCIPALS PROBLEMES DE LA COMARCA

  • El darrer divendres es va celebrar a la seu d'EUPV d'Alzira una taula redona amb els representants d'EUPV de la comarca, els sindicats de CCOO.PV, UGT i La Unió de Llauradors i Ramaders per a traslladar-li a Marina Albiol, diputada d’EUPV al Parlament Europeu, alguns dels principals problemes de la comarca de la Ribera.


Un dels principals problemes dels municipis de la Ribera és l’agricultura que sempre ha sigut un sector clau en l’ocupació a la comarca i en els últims quatre anys s'han perdut uns 8.000 llocs de treball en la Ribera. A més a més, a aquest sector es veu agreujat la precarietat que pateixen les treballadores i els treballadors dedicats al sector primari en mans de les ETT, i s’estima que enguany hi haurà entre un 10 i un 15% menys de recol·lectors en els camps de la comarca i s'estan pagant 20 euros per jornades de vuit o deu hores.

També es va tractar un altre dels problemes dels municipis de la Ribera com és la contaminació dels pous, dels aqüífers que proveeixen d'aigua potable a la comarca des de fa dècades. L'aigua potable té uns alts nivells de nitrats i, en alguns casos, presència d'herbicides, i mai s'ha determinat les conseqüències que açò té per a la salut. El tema de la contaminació de l'aigua en la Ribera també s'està investigant en la Comissió Europea.
Al respecte, Marina Albiol s’ha compromès a portar al Parlament Europeu l’exigència de compliment en la Ribera de la directiva marc de l’aigua, el dret dels veïns de la Ribera a beure aigua de qualitat i a lluitar contra la sobreexplotació i la contaminació dels aqüífers i una PAC que beneficie realment l’agricultura i als xicotets productors. La Ribera produeix més d’una quart dels cítrics de tot l’Estat i pràcticament tota la producció de caqui. Hi ha un milió i mig d’hectàrees cultivades.

En paraules d'Albiol: “Per a EUPV creiem que hi ha elements suficients per a què el camp tinga futur i supose un sector que puga crear treball, si s’incentiva i es canvien realment les condicions a les que s’ha arribat. És prioritari fer un front social ample per defendre la nostra agricultura, no sols per què és un sector estratègic, sinó perquè econòmica, social i culturalment és imprescindible per al nostre poble.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.