TotAlzir@: Segona etapa de la Ruta dels Monestirs

lunes, 16 de noviembre de 2015

Segona etapa de la Ruta dels Monestirs

  • Prop de cent excursionistes realitzen la segona etapa de la Ruta dels Monestirs entre Alfauir i Llutxent
Ahir diumenge es va celebrar la segona etapa de la Ruta dels Monestirs el Pas del Pobre, des del monestir de Sant Jeroni de Cotalba en Alfauir, fins el convent del Corpus Christi en Llutxent, un recorregut de 18 quilòmetres. Dos autobusos partiren a les 7 del matí de la Plaça del Regne; un hora després els més de noranta participants, la major part d’alzirenys, però també d’altres pobles, com Castelló de la Ribera; la Barraca d’Aigües Vives, entre els que estava l’alcaldessa Vero Almúnia; Gandia; i València, partiren des de Cotalba, travessant la població de Rótova i bordejant el riu Vernissa, arribaren a Almisserà per a esmorzar.
L’alcalde d’esta localitat, Josep Mascarell, va certificar els credencials dels senderistes que continuaren la marxa per la serra que divideix les comarques de la Safor i de la Vall d’Albaida. Després de recórrer uns 14 qulòmetres de sendes i pistes de muntanya arribaren a Llutxent, on degustaren un arròs al forn típic de la zona. Per la vesprada, acompanyats de la regidora de Turisme, Cristela Canet, i la guia Miriam, visitaren l’ermita de la Consolació que conserva el plafons ceràmics (s. XVIII) que narren el miracle dels Corporals i l’exconvent de dominics. Al finalitzar la visita l’ajuntament de Llutxent obsequià als pelegrins amb coques i mistela.

La Regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme d’Alzira, informa que la pròxima etapa tindrà lloc el proper diumenge 13 de desembre, entre el convent del Corpus de Llutxent i el de Santa Maria de la Valldigna en Simat. Una llarga travessia que travessarà la Serra del Buixcarró, i les localitats de Pinet i de Barx. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.