TotAlzir@: REGIDORS I REGIDORES DEL PSPV-PSOE, COMPROMÍS I PARTIT POPULAR COL•LOQUEN LA BANDERA ARC-IRIS A L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA

viernes, 26 de junio de 2015

REGIDORS I REGIDORES DEL PSPV-PSOE, COMPROMÍS I PARTIT POPULAR COL•LOQUEN LA BANDERA ARC-IRIS A L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA

 Aquest matí l'Alcalde de l'Alcúdia ha firmat un decret pel l'Ajuntament de l'Alcúdia se suma a la convocatòria popular i com a mostra del seu compromís amb aquestes demandes socials, es col•loca a la façana del'Ajuntament el símbol bandera de l'arc-iris que identifica al col•lectiu LGTB des del dia 26 de juny a les 16 hores fins el 29 de juny a les 9:00 hores del present any.
A la col•locació de la bandera han acudit regidors i regidors dels tres grups polítics, l'Alcálde Andreu Salom, el 1r Tinent d'Alcalde Paco Sanz, la regidora d'Igualtat Anna Pérez, així com els regidors Paco Martínez, Pilar Huertas, Oreto Trescolí, Pascual Ortega, Rubén Grau, Juan Manuel Arnandis i Toni Benavent.
El text del decret és el següent:

El pròxim dia 28 de juny es commemora el dia internacional de l'orgull LGTB en el qual es fa una crida a la societat civil per la tolerància i la igualtat dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals per tal que es visualitze que som moltes les persones compromeses amb la igualtat dels drets.
El 28 de juny de 1969 es van produir diverses revoltes en Stonewall (EE.UU) per a denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB. Des de llavors, les organitzacions socials commemoren a tot el món l'Orgull LGTB, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.
La LGTBfòbia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d'oci i de treball, fins i tot, a les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones, i especialment, les més estigmatitzades socialment, es troben en perill. De nou aquest 28 de juny és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB.
En els últims anys s'ha convertit en una tradició, que per part dels moviments i col•lectius LGTB, es promoga aquesta campanya de solidaritat omplint els balcons particulars i institucionals de banderes arc iris.
L'Ajuntament de l'Alcúdia, sensible i compromès amb aquestes demandes, aprofita per unir-se a aquestes reivindicacions sumant-se a la convocatòria popular per tal que el símbol que identifica al col•lectiu LGTB es col•loque en la façana de l'Ajuntament de l'Alcúdia des de el divendres dia 26 de juny a les 16 hores fins el dilluns 29 de juny a les 9:00 amb l' objectiu de donar suport simbòlic als canvis socials reclamats per les persones i col•lectius LGTB.
En relació a la col•locació en la façana de l'Ajuntament es farà respectant tot allò establert a la llei 39/1981 de 28 d'octubre que regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes. Llei 8/1984 de 4 de desembre, de regulació dels símbols de la Comunitat i la seua utilització i Llei 6/2015 de 2 d'abril de la Generalitat Valenciana de Reconeixement, protecció i promoció de les Senyes d'identitat del Poble Valencià.
En compliment d'allò exposat, RESOLC
PRIMER.- Que l'Ajuntament de l'Alcúdia se sume a la convocatòria popular i com a mostra del seu compromís amb aquestes demandes socials, es col•loque a la façana del'Ajuntament el símbol bandera de l'arc-iris que identifica al col•lectiu LGTB des del dia 26 de juny a les 16 hores fins el 29 de juny a les 9:00 hores del present any.
SEGON.- Donar trasllat als portaveus dels diferents grups polítics de l'Ajuntament de l'Alcúdia per al seu coneixement i als efectes oportuns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.