TotAlzir@: Declaració institucional Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

domingo, 28 de junio de 2015

Declaració institucional Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Totes les forces progressistes de l’Ajuntament d’Algemesí, conscients de que hi ha que expressar la solidaritat amb totes les sensibilitats i la diversitat existent a la nostra societat volen fer públic el següent manifest:
El 28 de juny, dia internacional de l’Orgull LGTBI, és una data que simbolitza el valor, l’esforç i el patiment de moltes persones que al llarg de la història i en l’actualitat han lluitat pel reconeixement dels seus drets i llibertats. Rememorem aquell esperit que, un dia de 1969, portà a les nostres companyes transmaribibolleres de Nova York a eixir i prendre els carrers pels nostres drets i contra les seues violències.
Sense dubte parlem d’un dia important per a la comunitat LGTBI, ja que moltes persones gaudim avui dels èxits socials en matèria d’igualtat fruit de les lluites del passat. Gràcies a l’activisme LGTBI, estem començant a viure en societats cada vegada més saludables on els rígids motlles culturals poc a poc se van quebrant. Però no podem pensar que vivim en una igualtat real. Avui seguim patint agressions cap al col•lectiu LGTBI. Segons l’últim informe del Ministeri de l’Interior, el 40% dels delictes d’odi del 2014 foren causats per orientació sexual o identitat de gènere.

És necessari fer visible que no sols el col•lectiu LGTBI pateix violències físiques, sinó que la comunitat LGTBI pateix múltiples tipus de violències que s’ha d’eradicar. És violència que s’expulse a lesbianes i bisexuals de les tècniques de reproducció assistida públiques, és violència que no s’eduque en diversitat afectiu sexual en les aules, són violència les reformes laborals que obliguen a les LGTBI a tornar a l’armari, són violència els retalls en polítiques d’igualtat que ens condemnen a viure en la precarietat. És violència que es retire la medicació a persones migrants amb VIH-SIDA sense targeta sanitària, és violència que es patologitze les identitats trans i és violència que es reprimisca la nostra veu en els carrers.
Per fer front a la LGTBIfòbia, a l’odi i discriminació cap el col•lectiu LGTBI, es necessari impulsar la denúncia pública i fer visible aquestes violències i falta de drets, per així poder legislar des de les institucions per aconseguir eradicar la LGTBIfòbia d’arrel i viure en municipis on la igualtat real siga una realitat.
Per conquerir la desitjada igualtat real, que es porta exigint des de les revoltes de Stonewall, és necessari respondre de forma contundent des dels carrers i les institucions, unides front a un sistema heteropatriarcal que violenta i ataca a una part de la població. Davant d’açò, el nostre ajuntament, amb totes les forces de progrés, es compromet per portar endavant propostes polítiques que baix la bandera de la igualtat i la consideració social construeixen una societat veritablement democràtica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.