TotAlzir@: L’Ajuntament de Sueca actua contra la plaga de rantella

miércoles, 17 de junio de 2015

L’Ajuntament de Sueca actua contra la plaga de rantella


         A causa de la massiva plaga de l’insecte conegut com a quironómido o rantella, que estan patint, especialment, les poblacions marítimes de la costa de Sueca, i davant la falta d’iniciatives per part d’administracions superiors, l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa una campanya terrestre de fumigació, que es va iniciar ahir, a través de l’empresa Lokímica, la mateixa que realitza durant tot l’any un tractament preventiu contra la mosca negra i el mosquit.

            La rantella és un insecte típic de l’Albufera que cria en els arrossars en esta època de l’any. Per esta raó, el problema que originen les plagues afecta una superfície molt àmplia del parc natural que engloba a varis municipis, entre ells, Sueca. A més de les condicions mediambientals idònies per a la seua proliferació, es dóna la circumstància que el tractament que combatia esta plaga en anys anteriors, l’utilitzat contra el fong pyricularia, s’ha retardat enguany i, per tant, no ha resultat efectiu.
            Davant la falta d’una campanya global que atacara el problema en tota la seua extensió, des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat l’actuació d’esta empresa que està treballant ja en les poblacions de la costa, a través de dos vehicles tot terreny i una maquinària específica d’alta precisió per a l’aplicació del producte sobre punts de repòs i refugi de l’insecte, que normalment són vegetació. Des de l’empresa Lokímica afirmen que començaran a notar-se els efectes d’este tractament en breu, però reconeixen que “l’ideal seria que s’actuara globalment sobre tota la zona afectada del parc natural”. 
            El tractament, d’àmbit perimetral en les poblacions i sempre sobre vegetació per a preservar les persones, s’està desenvolupant en horari diürn i nocturn, “i anirem actuant en funció de les densitats poblacionals de rantella i alternant els treballs per a tindre més marge de maniobrabilitat en els tractaments durant estos dies fins que disminuïsca la plaga”, afirmen des de l’empresa responsable. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.