TotAlzir@: Marta Trenzano Rubio a la Sra. Punset

viernes, 26 de junio de 2015

Marta Trenzano Rubio a la Sra. Punset

A la Sra. Punset:

Sóc filla d'Algemesí, de pares valenciano parlants i neta d'avis valenciano parlants. Gràcies a la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià aprovada pel govern de Joan Lerma i a tots el procesos d'immersió lingüística duts a terme per la comunitat educativa jo he pogut estudiar en la llengua que és meua. Gràcies també a aquestes polítiques lingüístiques hui centenars de xiquets i xiquetes d'origen àrab, sudamericà o esteuropeu parlen valencià perfectament.
També deuria saber que centenars de joves valencians que han estudiat en valencià dominen perfectament altres idiomes i hui es troben treballant a Alemanya, Suïssa, països nòrdics o Regne Unit.
Hui jo doc alcaldessa del meu poble i em sembla tota una fita que, després d'haver patit 40 anys de repressió lingüística amb la dictadura feixista, puguem treballar tota la documentació oficial de l'Ajuntament en la llengua de ma mare i de mon pare, tan útil com qualsevol altra.

Els valencians estem farts de sentir-nos permanentment atacats per individus que no tenen ni idea del que diuen i que són capaços de fer ús d'allò que més critiquen (el populisme) per desprestigiar centenars d'anys de lletres valencianes i centenars de poetes i escriptors que han estat traduïts a altres llengües i que són coneguts internacionalment.
Ací a l'Ajuntament d'Algemesí, en l'àrea de Promoció del Valencià que jo personalment dirigisc, tenim un programa de voluntaris i voluntàries que estarien encantats d'ensenyar-li la nostra llengua per a que mostre una miqueta de respecte a la institució a la qual representa i per a que deixe de fer manifestacions públiques i evidents de la poca utilitat política que atresora.
Salutacions ben cordials.
Marta Trenzano.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.