TotAlzir@: El discurs de la nova alcaldessa d'Algemesí

martes, 16 de junio de 2015

El discurs de la nova alcaldessa d'Algemesí

Senyores regidores i senyors regidors. Membres d’associacions i col·lectius. Veïns i veïnes d’Algemesí,
Els socialistes sostenim que tots els homes i dones som creats iguals i que som pesseïdors de drets inalienables entre els quals estan la vida, la llibertat i la igualtat. Però tots sabem que la nostra història ens diu que això no sempre ha estat així. No fa tant que a la nostra terra varem viure episodis de guerres, de dictadures, d’exili i de misèria. Només la lluita constant d’aquells que crèien en la democràcia va fer possible que hui puguem constituïr aquest Ajuntament. Ací hi ha gent que ha patit molt. Gent que a sofert l’exili, la discriminació i l’explotació. Tot per a que hui nosaltres tinguerem una oportunitat i una vida millor. Crec sincerament que no podem oblidar-nos de tots ells. Que fer justícia a la seua memòria és un deure que hem d’assumir i que hem de lliurar.
Avui és un dia històric per a la nostra ciutat. És un dia de celebració democràtica. Avui iniciem un nou cicle en el nostre Ajuntament amb un nou govern. Un govern que naix de la voluntat d’un poble, del diàleg i de l’entesa. Un govern paritari i progressista disposat a lluitar per la igualtat, l’equitat i la justicia social.

Avui és un dia de canvi. Anem a canviar les formes. Anem a governar fent de la transparència i de la participació ciutadana eines fonamentals i irrenunciables. Anem a avantposar al més dèbil, al que més pateix les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i financera creada pels poders del gran capital. Anem a fer justícia a les persones honrades que cerquen desesperadament alimentar i educar els seus fills i les seues filles. Anem a assumir, amb valentia i coratge, la responsabilitat que el nostre poble ens exigeix: governar per a resoldre problemes. Gestionar per a donar solucions. I ho anem a fer des de la humilitat més absoluta.
Són temps difícils els que ens ha tocat viure però no ens resignem. Lluny de buscar l’acomodament polític que dóna l’oposició, hem decidit agafar les regnes d’aquest poble per reconduïr la situació de desemparament i desesperació que viuen els seus ciutadans.
Al nostre poble, una de cada tres persones que vol treballar no troba feina. Això és un autèntic drama. No tenim cap vareta màgica per a resoldre aquesta situació. Però si que tenim ganes i idees per ajudar a revertir-la. No tingueu cap dubte de que ho farem.
Algemesí és una ciutat viva en totes les vessants: la social, la cultural, l’esportiva, l’associativa i la festera. A tots els ciutadans que feu possibles les nostres festes i les nostres tradicions, només vull dir-vos que tindreu aquest equip de govern al vostre costat. Res ens faria més feliços que poder ajudar-vos.
Vull que el meu poble siga admirat i respectat a tot arreu. Vull que els nostres menuts reben la millor educació possible. Que els nostres majors i els nostres dependents reben l’atenció que mereixen. Vull que cap xiquet passe fam a l’estiu o fred a l’hivern. Que cap persona haja de triar entre tindre llum o aigua en sa casa.
Per als socialistes d’Algemesí és un privilegi formar equip amb els companys i amics d’Esquerra Unida. Un col·lectiu a qui considerem germà en la defensa de centenars de valors que ens uneixen i en la lluita per aconseguir una societat més justa i igualitària. Vull agraïr-los personalment a Pere, a Marc, a Mar i a Asensio que hagen vist en nosaltres els millors companys de viatge.
Als companys de Més Algemesí, amb qui hem pactat el programa de govern, vull dir-los que la nostra mà sempre estarà estesa per a ells. Que els esperem. Que volem que formen part d’aquesta nova etapa. Pense que s’ho han guanyat a pols.
A tots vosaltres vull dir-vos que s’han acabat les portes tancades. Que ja no hi haurà més factures als calaixos. Anem a orbir les finestres per a que entre l’aire. Anem a seure els ciutadans en les taules on es prenen les grans decisions. Anem a canviar el formigó d’aquestes parets per vidres transparents que deixen veure com gestionem els recursos públics i els diners de tots.
Aquest és un viatge que per a mi personalment és apasionant i il·lusionant. No tinc més que paraules d’agraïment per a totes les persones que han dipositat en mi la seua confiança. Com sabeu, sóc la primera dona alcaldessa de la nostra ciutat. Pero no sóc la primera socialista que ho aconsegueix. No puc oblidar-me de tu, Emili. Ja pagaria jo el que fora per a que a la fi del meu mandat, els nostres conciutadans em mostraren la meitat d’estima, respecte i admiració que et mostren a tu cada dia pel carrer. Només desitge poder fer justícia al teu llegat.
També espere estar a l’alçada del que aquesta cadira exigeix. No defraudar a aquells que esperen que les coses canvien a millor. I aconseguir que els veïns i veïnes d’Algemesí em vegen com una persona accessible. Com una més que dedicarà el seu temps a treballar pel poble que l’ha vist neixer i creixer.
Sense més, i amb l’honor que suposa per a mi ser alcaldessa del meu poble, us desitge a tots i totes un nou temps d’èxit i de felicitat.
Moltes gràcies

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.