TotAlzir@: Un comiat ple d'emocions de la comunitat educativa de l'Acadèmia Xuquer d'Alzira,

lunes, 1 de agosto de 2016

Un comiat ple d'emocions de la comunitat educativa de l'Acadèmia Xuquer d'Alzira,


  • L’Acadèmia Xúquer canvia la seua cara. 
El proper curs estrenarà las noves instal·lacions en la zona de Tulell, al carrer Mestre Bernardo Montagud. Enrere quedaran més de setanta anys en el carrer Blasco. Ací arribà des del carrer Major Sant Agustí, on havia començat com a centre de Batxillerat per a què els estudiants alzirenys no hagueren de desplaçar-se a altres poblacions. D’aquell temps els jerseis grisos amb l’escut de metall amb el tinter i la ploma i, fins i tot, la boina els primers anys. Era mixt encara que xics i xiques no coincidien ni en el pati ni en les entrades i eixides.

En l’any 67, amb la inauguració del José María Parra deixà d’impartir Batxillerat i es convertí en un Patronat, en eixe moment, passà a impartir Educació Primària. Els fundadors i primers professors s’havien jubilat i l’Acadèmia començà una costera avall. Es convertí en un Patronat, una fórmula mixta entre escola pública i privada. Així funcionà fins que passa a ser un centre totalment privat.
Semblava un centre en crisi, i així estigué catalogat, però els treballadors no tiraren el tovalla i pogué més el seu entusiasme que totes les circumstàncies adverses. Compraren l’edifici i es transformaren en una cooperativa d’ensenyança l’any 1981. Al mateix temps començaren les primeres reformes i ampliacions dels locals. Foren anys difícils i de penúries econòmiques però, a poc a poc, tingueren recompensa i les seues aules tornaren a poblar-se de xiquets i xiquetes ara ja junts en l’aula i, a finals de 1982 s’aconseguí la classificació definitiva que, pràcticament, acabava amb l’amenaça de tancament.
Amb la implantació de l’ESO, es mamprengueren noves reformes, com sempre avalades pel patrimoni personal dels nou cooperativistes. Es compraren les cases del voltant i des del seu emplaçament original s’arribà fins a l’encreuament amb el carrer Reis Catòlics. Era quasi un centre nou on treballaven, entre cooperativistes i no cooperativistes, una vintena de professors i professores.
La Xúquer estava consolidada però era el moment de noves il·lusions i nous reptes. Primer s’amplià la cooperativa, l’any 2013 a 21 membres, després, aquest mateix any, el 2016, ha nascut una cooperativa de segon grau que formen la pròpia Xúquer, Ninos i Florida que ha donat lloc al Centre Educatiu Xúquer, el que inaugurarà el nou col·legi aquest setembre, cosa que farà que els seues alumnes ja no hagen de presumir només de bona escola, ara podran presumir també d’instal·lacions.
Us esperem en setembre amb un grapat d’il·lusions i bons presagis.
Bon estiu a totes i a tots.
AXuquer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.