TotAlzir@: Se celebra a Alzira una reunió per a la prevenció d’incendis a les urbanitzacions i nuclis habitats

lunes, 29 de agosto de 2016

Se celebra a Alzira una reunió per a la prevenció d’incendis a les urbanitzacions i nuclis habitats

Divendres passat es va celebrar una reunió organitzada conjuntament per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València amb el Consorci de Bombers de València.
Tot i que la responsabilitat de l’execució i manteniment de l’àrea de defensa o zona de discontinuïtat correspon al propietari o propietaris de les vivendes o terrenys urbans, l’objecte de la reunió era donar més informació als propietaris i propietàries que viuen a un entorn forestal per a conèixer que és el que poden fer per tal de previndre els incendis forestals.
 

Més concretament, se’ls va informar com es crea un espai defensable, com preparar la casa davant del foc o com actuar amb qüestions que suposen perill d’incendi (revisió del sistema elèctric, com eliminar les restes vegetals o realitzar barbacoes i paelles als llocs adequats).
La reunió va estar positiva donat que hi assistiren els representants de les urbanitzacions de El Respirall, Santa Marina, El Racó i Sant Bernat i també dels nuclis habitats del Racó de les Vinyes, Valletes de Bru, Valletes de Gallo i l’Eixabegó. La intenció de l’Ajuntament d’Alzira es mantindre reunions i contactes periòdics amb els representants de les diferents urbanitzacions i nuclis habitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.