TotAlzir@: AUDIO/Sueca presenta sus Fiestas Mayores de Septiembre 2016

jueves, 18 de agosto de 2016

AUDIO/Sueca presenta sus Fiestas Mayores de Septiembre 2016



  • Sueca presenta un complet i variat programa de Festes Majors per a tots els públics

L’Ajuntament de Sueca ha presentat este matí en roda de premsa el programa oficial de les pròximes Festes Majors del municipi que tindran lloc entre el 26 d'agost i l’11 de setembre, atenent també a les activitats que s'han programat fora del programa oficial. L’acte ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcalde, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Pau Roselló, el regidor de Cultura i Esports, Vicent Baldoví i la regidora d'Hisenda i Polítiques d'Igualtat, Noelia Benedito.

El regidor de Festes, Pau Roselló, ha repassat els principals actes del programa, tot destacant l’objectiu d’oferir unes festes de qualitat, pensades per a tots els públics, en les quals tothom puga participar-hi. “Hem treballat obstinats en aconseguir que tots els nostres veïns, des dels més menuts als més majors, puguen trobar un acte per gaudir-ne” ha assegurat Roselló i ha continuat “cada any el repte és més difícil, però hem intentat, sobretot, seguir sorprenent, il·lusionant i acomboiant als suecans i a tots aquells que ens visiten en estos dies amb una programació ben completa, amb un ventall de propostes i activitats molt diverses.



Cal remarcar que amb un pressupost global de Festes menor que l'any anterior hem aconseguit elaborar un programa amb més activitats i més variat”. El primer tinent d'alcalde, Salvador Campillo, també ha afirmat que “s'ha treballat de valent en l'elaboració d'este programa iesperem que el goig i la participació de la gent compense tot este esforç. Hem treballat per potenciar allò que s'ha fet bé altres anys i també per portar l'últim, el més nou, a Sueca”.

D’entre el programa oficial de Festes, destaquen les activitats dedicades al públic infantil. “Hem concentrat gran part dels nostres esforços per incentivar i augmentar la participació d’un públic molt especial, els més menuts” ha apuntat Roselló. Enguany s’han programat dos dies de jocs infantils i com a novetat també una jornada de castells i jocs d’aigua on la diversió està assegurada. A més a més, hi haurà també dos espectacles pensats molt especialment per a este públic, així Sueca acollirà per primera vegada l’espectacle Pops Corn, de la companyia suecana Maduixa Teatre, que farà cantar i ballar a tots els assistents i també l’actuació del grup Ramonets, un espectacle de tribut als Ramones que conjuga el “Rock and Roll”, la didàctica i l’animació. A més d'això, enguany se celebrarà també la II Cursa de la Fira que organitza el Club d'Atletisme Corriols en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca.

Entre les novetats al programa d’enguany, segons ha explicat el titular de Festes, destaca també la recuperació del correfocs i la cordà, a la Plaça de Sant Pere, una celebració que fa més de 35 anys que no es programava a les Festes Majors del municipi, segons demostren els documents que es guarden a l’Arxiu Municipal de Sueca. En esta, no obstant, no estarà permesa la participació dels menors de 18 anys.

Així mateix, enguany també s’ha realitzat un canvi en la ubicació del recinte firal. La nova localització serà al recinte del Sueca Parc, junt al recinte fester on tindran lloc alguns dels concerts i festivals. “Amb esta nova localització volem donar solució a les demandes dels veïns de l’Avinguda del Mestre Serrano que, durant molts anys, han sol·licitat el trasllat de la fira a altre punt de la ciutat per les molèsties que podia ocasionar al veïnat” ha assegurat Roselló. El regidor ha avançat també que des de l’Ajuntament, no obstant, es posaran totes les facilitats i comoditats per tal que els menuts puguen acudir a la fira, bé sols o bé acompanyats, amb total seguretat.

Pel que fa als concerts, Roselló ha explicat que, en este àmbit, des del departament de Festes s’ha treballat també per oferir una proposta molt variada, amb música de diferents estils, des de la tradicional, al rock, pop, folk, blues o l’electrònica. El calendari de concerts, festivals i musicals es completa així enguany amb vora una desena de cites que arrancaran  amb el Sueca Blues Festival, organitzat per  la Societat de Blues Ribera Baixa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca. Enguany el tradicional Concert del Crist de l'Hospitalet serà a càrrec de Pep Gimeno, el Botifarra, i la Societat Ateneu Musical amb Botifarra a banda i al Concert de la Mare de Déu de Sales, la Societat Unió Musical de Sueca acompanyarà a Aitana Ferrer, en Cants a la Mediterrània. La música en valencià també tindrà un protagonisme important en estes Festes, així hi haurà també el concert en acústic Llibres. Batalles. Cançons a càrrec de Xavi Sarrià i Feliu Ventura i en estes festes, Sueca celebrarà també la III edició de l'EspigaRock, un festival que guanya en renom i públic any rere any i que enguany compta amb un cartell d'alt nivell que encapçala Reincidentes i Els Catarres i completa Atupa, Mai Mai, Gramoxone Ska Band i Escala i Corda Dj Set. Els més nostàlgics podran gaudir d'un recorregut per la trajectòria musical del cantant valencià Nino Bravo, amb el Musical Nino Bravo – 40 aniversari. D'entre les propostes musicals, Roselló ha destacat també el concert Dios Salve a la Reina - DSR, una ambiciosa producció  de la qual ja han gaudit milions d'espectadors en tot el món que rememorarà a Sueca alguns dels millors temes de la mítica banda de rock britànica Queen, i l'actuació del grup Maldita Nerea, un fenomen del pop espanyol amb una carrera ascendent en els últims anys. El departament de Festes aposta també enguany per la música electrònica amb un cartell d'artistes de primera fila nacional i un cap de cartell internacional que combinarà sons EDM i techno en el Rice Music Festival. A tot això, s'ha de sumar també l'actuació de les orquestres Draco, Pato i Titanic que animaran les vetllades de festa.

No faltaran tampoc aquells actes i activitats que s’han consolidat amb el temps en el programa festiu de Sueca com ara els actes religiosos en honor a la Mare de Déu de Sales i al Crist de l’Hospitalet, la paella gegant, el Dia del Color, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, la Cavalcada de l’Arròs o el piromusical, que enguany, en la seua XVI edició guarda moltes sorpreses per al seu públic fidel, a nivell pirotècnic i també musical, segons ha avançat el regidor de Festes.

A més d'això, Roselló ha fet al·lusió a altres actes populars que s'organitzen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca com ara la torradeta nocturna, la Nit Suecana, el Firarròs, el Tasta la Plaça, la Matinal Motera, la Nit de Compres, la primera setmana gastronòmica, el Concurs i les festes de Xarangues, la Volta a Peu o  el campionat de pilota valenciana, entre molts d'altres. El regidor responsable de l'àrea de Festes ha aprofitat l'ocasió per agrair públicament l'esforç i l'entusiasme dels diferents col·lectius i clubs locals que s'impliquen i col·laboren en la programació festiva.

El programa complet es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Sueca, al llibret oficial de les Festes Majors i al programa de mà que s'han començat a distribuir esta setmana.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.