TotAlzir@: període matrícula proves de la JQCV entre l'1 i l'11 de setembre

lunes, 29 de agosto de 2016

període matrícula proves de la JQCV entre l'1 i l'11 de setembre


· Sueca acollirà les proves dels nivells Oral, Grau Elemental, Grau Mitjà i Grau Superior a novembre

  
L'Oficina de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Sueca ha anunciat la nova convocatòria de matrícula en les Proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) que estarà oberta entre l'1 i l'11 de setembre. La JQCV recupera el segon període d'inscripció en estes proves que, des de l'any 2012, havia quedat reduït a un període únic.
A diferència de la matrícula en el primer període, que dóna dret a presentar-se a les proves en els dos terminis anuals d'exàmens, juny i novembre, la inscripció en esta segona convocatòria permet només la participació en les proves del segon període d'exàmens. Mitjançant la realització d’estes proves es poden obtindre els certificats oficials administratius de coneixements de valencià en les modalitats: Coneixements Orals, Grau Elemental, Grau Mitjà, Grau Superior, Llenguatge Administratiu, Llenguatge en els Mitjans de Comunicació i Correcció de Textos.


El calendari de les proves serà el següent: L'examen del nivell de Coneixements Orals (N1) tindrà lloc el pròxim 5 de novembre a les 9:00 hores i la prova del nivell de Grau Elemental (N2) es realitzarà el 12 de novembre a la mateixa hora. Els alumnes de Grau Mitjà (N3) estan convocats per al dia 5 de novembre també, la prova començarà a les 9:00 per als alumnes el cognom dels quals comence per una lletra compresa entre la M i  la Z, i a les 12:00 hores per a les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra entre la A i la L,  i la segona fase de la prova tindrà lloc el 19 de novembre, a les 9:00 hores. Pel que fa a l'examen de Grau Superior (N4), la prova es realitzarà el 12 de novembre i la segona fase s'ha programat per al 26 de novembre, ambdues proves tindran lloc a les 9:00 hores. Quant al certificat en Llenguatge Administratiu (N5), les proves es realitzaran el 5 de novembre, les de Correcció de textos (N6) seran el 26 i les de Llenguatge en els Mitjans de Comunicació (N7) seran el 19, les tres proves tindran lloc a les 9:30 hores.

La capital de la Ribera Baixa és seu de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià des de 2013, així des de l'Oficina de Promoció Lingüística del consistori es recorda que, com en les darreres convocatòries, l'institut Joan Fuster de Sueca acollirà també la realització de les proves en les modalitats Coneixements Orals, Grau Elemental, Grau Mitjà i Grau Superior (N1, N2, N3 i N4) de manera que tots aquells que ho desitgen  podran participar en les proves d'estos nivells sense necessitat de desplaçar-se a altres localitats.

La inscripció és pot realitzar de manera telemàtica, a través de la pàgina web de la JQCV, http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/ i també presencial, lliurant el comprovant del pagament de la taxa d'examen al DIAC de l'Ajuntament de Sueca.

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià és l'organisme de la Generalitat Valenciana que té la funció d'establir i efectuar les proves per a l'acreditació de coneixements de valencià. La Junta treballa, junt amb altres institucions com els consistoris, perquè el valencià s'estenga als àmbits d'ús on havia estat marginat: els mitjans de comunicació, l'administració i, també, l'àmbit laboral i comercial.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.