TotAlzir@: L'Ajuntament d'Alzira gasta 24.000 euros en obres de dos col·legis públics

miércoles, 31 de agosto de 2016

L'Ajuntament d'Alzira gasta 24.000 euros en obres de dos col·legis públics

  • 24.000 euros per a les obres d'adequació de les dos aules de 2-3 anys del Lluís Vives i el Tirant lo Blanc que ja han finalitzat


Les vacances escolars han servit per condicionar les aules dels col·legis públics Lluís Vives i Tirant lo Blanch destinades als alumnes de 2-3 anys.
L'Ajuntament d'Alzira va sol·licitar la posada en marxa d'estes aules que han estat rebudes molt positivament, almenys les xifres així ho constaten, ja que s'han cobert les places oferides, 18 en el Lluís Vives i 17 en el Tirant lo Blanch.


Les obres de condicionament de les aules s'han realitzat seguint el Decret 2/2009, de 9 de gener, del Consell, per mitjà del qual s'establixen els requisits mínims que han de complir els centres per tal d'impartir el primer cicle d’Educació Infantil. Estes obres han consistit en la creació d'un bany amb dos lavabos i dos vàters de grandària adequada, així com un canviador. El bany és visible i accessible des de la mateixa aula.
Pel que respecta al col·legi Lluís Vives, s'han pres diverses mesures: la eliminació de les barreres arquitectòniques de dins de l'aula, l’habilitació d’un accés independent des de l'exterior amb una porta per a delimitar la zona d'entrada, la tanca de separació, no escalable, a la zona de jocs del pati, la col·locació de manilles de les portes a una altura òptima, la protecció de les juntes de les portes per a no xafar-se els dits, així com, endolls protegits o fora de l'abast de l'alumnat.
Pel que fa al Tirant lo Blanch, s'ha procedit a crear l'accés independent des del carrer fins al pati i a eliminar les barreres arquitectòniques als espais utilitzats pels alumnes de 2-3 anys.
Les obres dels dos centres estan acabades i han suposat per a l'Ajuntament una despesa de 24.000 euros, només resta rebre els alumnes el proper 8 de setembre, així com que  Conselleria remeta el material necessari per a les dos noves aules.

Diego Gómez, alcalde d'Alzira, Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, i Pepe Grau, regidor d'Educació i Infància, han visitat les aules dels dos esmentats centres públics i han coincidit en valorar positivament el compliment d'execució de les adequacions que van a permetre la posada en marxa de les aules el primer dia del curs 2016-17.    

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.