- El 56 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es bolca amb el #PaellaEmoji
- La icona del #PaellaEmoji és la protagonista de la imatge de la pròxima edició del certamen

En un
paisatge idíl·lic, envoltats de camps d'arròs i en la Muntanyeta dels Sants de
Sueca ha tingut lloc este matí l'acte de presentació de la 56ª edició del
Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, un certamen que des de
2014 celebra també semifinals prèvies en diferents països de tot el món.
L'acte ha
aprofitat també per presentar la imatge gràfica que encapçalarà esta pròxima
edició del concurs. 2016 serà l'any del #PaellaEmoji, i el Concurs
Internacional de Paella Valenciana de Sueca s'ha volgut bolcar de ple amb esta
iniciativa, utilitzant-lo com a imatge principal per a la present edició.

En l'acte ha pres la paraula també el regidor responsable
del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Vicent Baldoví, qui ha
estat l’encarregat de presentar les novetats, així com les fases internacionals
que s’han programat en esta 56ª edició. Tasmània (Austràlia), Tòquio (Japó) i
Blois, del de departament Loir-et-Cher, a la regió Centre de la Vall del Loire
(França) són les pròximes destinacions a les que es farà arribar la nostra
paella en els propers mesos. A més a més, en esta edició s’ha celebrat també la
primera semifinal americana del concurs que va tenir lloc el passat mes
d’octubre a Jersey City, New Jersey (EUA). Com en els darrers anys, els
restaurants guanyadors en les diferents eliminatòries prèvies que es celebren
en altres països tindran com a premi la
invitació a participar en el concurs de Sueca que es celebrarà el proper 11 de
setembre.

El xef Jesús Melero, coordinador del concurs i representant
de l’empresa Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales S.L.
(OCGI), l’encarregada d’organitzar les eliminatòries prèvies a l’estranger, ha
destacat també “la bona tasca i el gran equip que s’ha format, que ha
aconseguit portar la paella i el nom de Sueca tant lluny” i ha continuat “la
meua tasca és professionalitzar la paella, donar-li per tot arreu el prestigi i
el respecte que es mereix. Estic orgullós de treballar per un dels plats més
importants del món”.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha estat
l’encarregada de tancar les intervencions. La màxima representant del
consistori suecà ha volgut fer palés el seu agraïment en nom de tot el poble de
Sueca a tot l’equip que hi ha al darrer del certamen, “l’èxit i el prestigi que
ha adquirit este concurs és mèrit de moltíssima gent” ha assenyalat. Alhora,
Tamarit ha afirmat també que els suecans “tenim el privilegi de ser bressol i
experts en este plat i la grandíssima sort de poder exportar-lo, i de portar el
nostre nom sempre acompanyant-lo, reafirmant-nos en allò que som realment, la
terra de l’arròs”. Igualment Baldoví també s’ha sumat als agraïments
“col·laboradors, patrocinadors, institucions i autoritats, professionals,
mitjans de comunicació i per descomptat l'equip humà que coordina el certamen,
vosaltres sou l'ingredient principal del nostre concurs” ha afirmat. Tots dos
han aprofitat l'ocasió per convidar al públic a gaudir del proper concurs que
enguany també s'acompanyarà del Firaarròs. El regidor de Turisme, Xavier Masó,
ha estat l'encarregat de presentar la tercera edició de la fira que en esta
ocasió, com a novetat, comptarà també amb la programació de tallers, jornades
de formació i showcooking.
El concurs planteja la possibilitat de celebrar una fase
eliminatòria local per primera vegada
En les darreres setmanes el consistori ha convocat als
hostalers de Sueca, el Perelló i el Mareny, que ofereixen paella al seu menú,
per convidar-los a participar en el plantejament d’una semifinal suecana del
concurs, per consensuar-la amb ells, escoltar les seues suggerències i
aportacions i alhora sondejar també la seua intenció de participació.
L’objectiu és, segons ha explicat Baldoví, “implicar més als suecans,
motivar-los i encoratjar-los a
participar i formar part d’este prestigiós concurs que es celebra al seu poble,
que és a més el concurs gastronòmic internacional degà a l’estat espanyol”.
Prensa Ajuntament de Sueca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gracias por tu comentario.