TotAlzir@: La candidatura de les Falles a Patrimoni de la Humanitat ha centrat els actes de l’exercici 2016

miércoles, 23 de marzo de 2016

La candidatura de les Falles a Patrimoni de la Humanitat ha centrat els actes de l’exercici 2016

Han finalitzat les Falles 2016. Unes Falles que tot el món ha viscut amb intensitat, des de distints punts de vista, idees i objectius, però amb un fi comú: que les nostres Falles siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i aconseguir el reconeixement merescut. Un reconeixement no sols per a les falleres i fallers, sinó per als artistes que confeccionen els monuments, dissenyadors de llibrets, bandes, xarangues, coeters, pirotècnics, modistes, perruquers/es, cuiners/res, bunyolers/es, presidents, falleres majors i infantils, i un gran nombre de persones que, voluntàriament, participen per tal que en la setmana gran es respire alegria, color, música i germanor.


“Des de la Regidoria de Festes, volem transmetre tranquil·litat, ja que continuarem treballant perquè les Falles siguen una festa de tots i per a tots, que són més que una festa, són cultura i tradicions”, declara Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes. “Hem d’estar orgullosos que els nostres avantpassats feren el primer pas i començaren a escriure les primeres pàgines de la nostra història, de les nostres Falles. Unes festes amb unes arrels ben fermes i amb identitat pròpia, costums amb essència que han passat de generació en generació. Però no sols són un punt d'encontre festiu, també un gran vincle comercial i turístic. Una peça clau per al comerç, la cultura o la restauració. Una altra injecció en la economia local que dóna impuls a la nostra ciutat”.
En nom de l’Ajuntament, volem agrair a totes les personalitats, convidats i comissions el fet de compartir i viure els nostres actes, junt amb les Falleres Majors i representants de les nostres Falles.”

Vicent Muñoz, president de la Junta Local Fallera d’Alzira, declara que “el més important en estes festes, ha sigut que no hem patit cap desgràcia que lamentar. Estem contents del resultat d’estes Falles ja que, a pesar de les inclemències meteorològiques, hem disfrutat d’unes magnífiques Falles, des de la Crida fins a la Cremà, passant per la globotà, la macrodespertà, ofrena, mascletades, pasdobles... Només em queda felicitar el món faller per la seua implicació i ganes de superació. També agrair a tots els amics i visitants que participen en esta gran festa nostra, que cada any se sumen a les nostres Falles”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.