TotAlzir@: Reivindiquen les connexions segures amb els polígons i pobles dels voltants

jueves, 31 de marzo de 2016

Reivindiquen les connexions segures amb els polígons i pobles dels voltants

Qualsevol política que busque millorar les nostes ciutats passa obligatòriament per reduir el trànsit motoritzat i afavorir la mobilitat a peu i en bici.
I és molt el que es pot fer perquè, segons l'IDAE (depenent del Ministeri d'Indústria), ací el 10% dels desplaçaments en autos per les ciutats són per anar a menys de 500 metres i el 50% per anar a menys de 3 km, distàncies que molt bé es poden fer a peu o en bici, la qual cosa milloraria molt la qualitat de vida en les ciutats i fins i tot la dels mateixos conductors.

El mateix es pot dir sobre la necessitat d'implantar mesures que tallen el calfament global, enguany disparat i amenaçant-nos amb un duríssim estiu. Doncs bé, per a aturar el calfament climàtic és imprescindible reduir l'ús dels automòbils i fomentar la bici i el peu. Urgent ja.

Per això es fa la Massa Crítica ciclista en moltes ciutats del món, una celebració mensual per a reivindicar aquest vehicle, el més respectuós amb les persones i l'entorn. I ací la fem a Alzira l'ultim divendres de cada mes, excepte aquest, que amb les festes hem hagut de passar-la a l'1 d'abril.

Els lemes més comuns són "No contamina, ni gasta gasolina" "Recicla l'auto i mou-te en bici", "Gasolina assassina" o "Sense cotxes, sense fum". A més a més de ciclistes hi poden haver patinadors. La finalitat és reivindicar una major presència i protecció de les bicicletes en les ciutats, per reduir les molèsties que ocasionen els vehicles motoritzats: soroll, embussos, inseguretat, contaminació atmosfèrica i acústica, dependència petrolera, complicitat amb guerres llunyanes, etc.

Nosaltres a La Ribera reivindiquem també les connexions segures amb els polígons i pobles dels voltants, carrers per a bicis i vianants, ciutats 30, més arbres i menys automòbils...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.