TotAlzir@: Iván Martinez, "És temps de canvis, Canvis a tots els nivells"

sábado, 20 de febrero de 2016

Iván Martinez, "És temps de canvis, Canvis a tots els nivells"

Vicent Soler, Conseller d'Hisenda i autoritats autonòmiques, Diego, alcalde d'Alzira, Isabel, Vice-alcaldessa, i resta de companyes i companyes de corporació, Pepe Villalba, president AEA, a la resta de membres de l'Associació i entitats empresarials, Premiats en aquesta nit, Bona nit a totes i tots.


És temps de canvis. Canvis a tots els nivells: ho és en l'àmbit institucional, amb una crisi de confiança de la ciutadania; canvis en els distints sectors econòmics en què s'ha patit un reajustament dràstic; canvis a nivell social perquè molta gent ha patit i està patint molt, també xicotets empresaris, autònoms, treballadores i treballadors i aturades o aturats.
És cert que estem travessant moltíssimes dificultats, encara que moltes més han sigut les escasseses en altres èpoques. Hem pogut eixir fins ara, més bé o més mal. Si bé materialment estem lluny de la situació de la crisi dels 70, de la postguerra o de principis del segle XX, tampoc deixa de ser un període d'incertesa, de por, de la que ja estem amerats. Una por que ha paralitzat a una part del país. Ja no hi ha la confiança que els nostres fills van a viure millor que nosaltres.

 Estem en un període molt complex, que per tant requereix de solucions complexes. Però també toca la col·laboració. El diàleg. De ficar objectius comuns per damunt encara que defensem interessos distints. Des de les institucions, fins i tot les més properes a la ciutadania, s'han de posar totes les ferramentes, alçar tots els ponts per a fer-ho possible.

Però els protagonistes sou vosaltres, els que s'alceu a les sis del matí o abans fins a les tantes de la nit per poder traure i fer números per a pagar les nòmines i la quota d'autònom. Jo això ho he viscut en ma casa i en la pròpia pell. Gràcies al vostre esforç, dedicació i treball podeu fer eixe camí i llaurar el futur. 

Però no el feu sols. I sols podrem fer-ho possible si es fa d'una forma justa i sostenible, amb col·laboració amb els vostres treballadors i treballadores, associant-vos, defensant propostes comunes amb altres empresaris, escoltant a la ciutadania, sinó no hi haurà res a fer. Creiem que ha sigut alguna de les claus per al debat que s'han posat damunt la taula aquesta setmana. Obrir fòrums de debat i d'experiències, d'idees i iniciatives per les quals podem avançar.

Des de l'Ajuntament d'Alzira volem donar les gràcies a l'Associació Empresarial, i en el seu nom a Pepe Villalba i al seu equip, perquè en aquesta setmana però també en el Consell Econòmic i Social ha dominat allò pragmàtic, les propostes i solucions, a costa del seu temps professional i personal. Com el de la resta d'entitats, sindicats i associacions que treballen pel bé col·lectiu que en formen part.

També a tot el departament d'IDEA, a les seues treballadores i treballadors i en el seu nom a la seua directora, Carmen Herrero, tot un exemple del que ha de ser el sector públic: en bon fer, en constància i tota una tasca destinada a donar noves oportunitats a totes i tots.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica hem de dir que hem tractat d'arreplegar bona part de les propostes i iniciatives que des de l'Associació Empresarial s'ens han traslladat des d'un primer moment. L'Ajuntament d'Alzira ha reivindicat per primera vegada, fa uns mesos, la total gratuïtat de l'AP-7, per no costejar més infraestructures que no fan falta si en tinguérem accés, per facilitar la connexió amb la resta del nostre territori. Hem traslladat l'acord unànime de reivindicar més i millor formació per a les treballadores i treballadors, amb un nou mòdul de FP de tècnic en indústria agroalimentària. També hem représ, després d'un temps sense haver-se donat, ajudes als nous autònoms (EMPRÉN). Hem participat activament en aquelles trobades i jornades més importants: Focus Innova o ara amb la Setmana de l'Economia. Continuem oferint més cursos de formació des d'IDEA. Si col·laborem és possible i ho podem fer.


Tenim més reptes. Com fomentar la qualitat, l'I+D+I, la formació, com aconseguir uns sous més justos per a totes i tots, més serveis als autònoms, com potenciar determinats sectors que necessiten l'impuls d'allò públic, etc. Només els podrem abastir i aconseguir si els concretem, si els donem forma, si fixem uns punts en comú, uns objectius possibles, negociant amb altres sectors de la ciutadania. Parlem, negociem, acordem. Eixe és el primer pas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.