TotAlzir@: Diego Gomez, en la gala de l'economia, aposta pel potencial empresarial, comercial i econòmico d'Alzira

sábado, 20 de febrero de 2016

Diego Gomez, en la gala de l'economia, aposta pel potencial empresarial, comercial i econòmico d'Alzira

Salutacions

Des del primer moment aquest nou equip de govern de l'Ajuntament d'Alzira té una de les màximes prioritats, donada la situació que pateixen milers de famílies en la nostra ciutat, la de tractar de fomentar l'ocupació, la formació de desocupades i desocupats, i ajudar al desenvolupament dels sectors econòmics de la nostra ciutat.
La prioritat principal per a l'Ajuntament d'Alzira és fomentar l'ocupació, i s’ha realitzat un important esforç per tal de poder dur a terme mesures de compensació del tot necessàries. Taller d'Ocupació ‘T’ESTIME 2015’ dirigit a persones aturades, majors de 25 anys. Així com el Pla Famílies i el Pla d’Ocupació Juvenil Hem creat noves borses per a treballadores i treballadors per a les obres de gestió directa subvencionades per la Diputació de València.
Igualment, hem incidit en la formació. Hem continuat amb la formació professional per a l'ocupació amb la finalitat de facilitar la inserció en el mercat laboral i contribuir a la promoció de l'auto-ocupació. S’està fent un esforç en l’apartat de la promoció econòmica.
En aquest cas amb ajudes al xicotet comerç i xicotetes empreses, així com també hem tractat d’oferir facilitats a les emprenedores i els emprenedors locals. S’han tornat a posar en marxa les ajudes EMPRÉN, subvencionant els/les emprenedors/es d'Alzira amb el 50 % de la quota mitjana d'autònom del primer any. I anem a continuar generant xarxes, contactes, intercanviant opinions, aprenent de les noves tendències i sectors emergents que ens permeten crear noves oportunitats en el teixit empresarial.


Un altra de les vessants de treball és la dels Projectes Europeus. Un nou model de ciutat és essencial des de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, per a un futur més sostenible. L’Ajuntament d’Alzira ha aprovat un Pla Estratègic de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI), Alzira Avança, mitjançant el qual ens permetrà accedir a les ajudes dels Fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).
En aquesta nova legislatura, anem a impulsar la participació de més membres al Consell Econòmic i Social, per tal d’assentar les bases per a un Pacte Local per l’Ocupació. Seguint aquesta línia de cooperació i diàleg amb empresaris i sindicats, hem organitzat aquesta VIII Setmana de l'Economia i l'Ocupació, per tal de consolidar una iniciativa que busca posar el focus en el potencial empresarial, comercial i econòmic que té la capital de la comarca de la Ribera Alta. Jornades que aquesta edició han sigut les jornades dedicades al sector agroalimentari i mediambiental, un sector emergent i amb elevat potencial de creixement que encaixa en un model de desenvolupament sostenible.
  
I també hem d’avançar en propostes de futur:
-Hem d’aprofundir en la idea de l’auto-ocupació i anar més enllà de les bolses de contractació. Al pressupost del 2017 hauríem d’incentivar la contractació i la nova ocupació en les xicotetes i mitjanes empreses de la nostra ciutat.. Contractes a temps parcials o complet que faciliten la incorporació definitiva dels treballadors i treballadores a l’empresa d’origen.
-Hem d’apostar per la solidaritat social. Els impostos i aportacions dels nostres conciutadans han de revertir en la creació d’ocupació. L’accés a un lloc de treball és responsabilitat dels polítics, dels sindicats i dels empresaris. Busquem alternatives, construïm ponts i no torres aïllades. Tots i totes volem la millora de l’economia i el comerç dels nostre poble, de la nostra comarca i del nostre País.
-Necessitem també aprofundir en la creació d’un “foro” de debat i consell per a desenvolupar estratègies de creixement de sectors tant importants com l’agroalimentari, el turístic, l’hoteleria, les arts gràfiques o el disseny en el món de les falles
-També hem de reforçar els contactes i la col·laboració  amb institucions de recerca i suport com la Universitat de València o el Centre de Desenvolupament Turístic.
-Cal obrir els ulls i guaitar altres models i altres experiències en el món de l’economia, de la innovació i de la introducció de les noves tecnologies.
En totes aquestes línees d’actuació trobareu a l’ajuntament d’Alzira i trobareu al nostre govern.

Sols en resta donar l’enhorabona i el reconeixement públic a les empreses guardonades en aquesta edició de la setmana de l’economia. Agrair públicament el treball diari de l’Agencia de Desenvolupament Local d’Alzira, donar les gràcies a totes i tots els treballadors d’IDEA, a l’associació d’Empresaris i del Comerç de la nostra ciutat, als sindicats i a la resta de treballadors i treballadores del nostre ajuntament per la seua dedicació.
I dir-vos que des de l’Ajuntament d’Alzira, en efecte, anem a fer tot el possible, junt a tots els sectors econòmics, públics, l’empresariat i els sindicats de treballadores i treballadors, per superar la recessió econòmica i social que pateixen la majoria de la ciutadania, i volem construir amb totes i tots un nou model de ciutat, més sostenible i just.

Salut i endavant. Bona nit.

Diego Gómez Garcia

Alcalde d’Alzira

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.