TotAlzir@: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ESCOLES DEMOCRÀTIQUES”

martes, 8 de abril de 2014

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ESCOLES DEMOCRÀTIQUES”

L’Associació Cultura Illa del Xúquer organitza demà dimecres, 9 d’abril, la presentació del Llibre de Raül Ferrer i Albelda “Escoles Democràtiques. Dues experiències pedagògiques entre Castalla i Alzira”.

Tindrà lloc a les 20 hores a l’Auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira. A l’acte participaran el propi autor Raül Ferrer, Guadalupe Palau, mestra i membre del CODERI (M.R.P.) i Diego Gómez, mestre i professor de la Universitat de València.


Escoles Democràtiques és un llibre que ens mostra com es pot educar, investigar i fer una escola participativa, cooperativa i democràtica on participa tota la comunitat educativa. Les dues experiències tenen un nexe comú, mostren una filosofia de vida a partir de la pedagogia de Freinet que utilitza com a fil conductor l’assemblea. La primera part es desenvolupa al poble d’Enric Valor, on viuen uns 7.000 habitants. La segona, ho fa a Alzira, poble de l’autor, una població superior a 44.000 habitants. Així conviuen realitats urbanes diferents i el secret no és altre que partir dels interessos de l’alumnat i l’arrelament al medi.

Associació Cultural Illa del Xúquer



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.