TotAlzir@: La Guàrdia Civil deté un dels narcos més buscats d'Europa, acusat de l'assassinat d'un veí de Carlet el 2010

lunes, 23 de marzo de 2015

La Guàrdia Civil deté un dels narcos més buscats d'Europa, acusat de l'assassinat d'un veí de Carlet el 2010


La Guàrdia Civil ha detingut al Marroc tres narcotraficants fugits de la justícia espanyol i implicats en l’homicidi d’un veí de Carlet i membre d’una banda rival l’abril del 2010 a la Garrofera de Guadassuar.
Estes tres persones, acusades d’homicidi, tràfic internacional de drogues i pertinença a organització criminal, fugiren al Marroc després de les primeres detencions dutes a terme per l’homicidi amb la intenció de continuar planificant les seues activitats de narcotràfic i així proveir d’haixix organitzacions criminals d’Espanya, Itàlia i altres països d’Europa.


L’abril del 2010 al paratge de la Garrofera de Guadassuar es va produir un foc creuat entre ambdues bandes rivals on morí una persona, un home de 35 anys veí de Carlet, i altres tres membres d’estes organitzacions resultaren ferits de diversa consideració, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.
Juntament amb la Gendarmeria Reial Marroquina, la Guàrdia Civil establí un dispositiu de recerca que ha culminat amb la detenció a Marràqueix i Casablanca de tres integrants de la banda, entre ells el cap i autor material de l’homicidi, J.P.G, àlies Pepito.
Després de la detenció, foren extradits a Espanya, on a més de la causa pendent per l’homicidi a Guadassuar, han de ser posats a disposició de l’Audiència Nacional per altres casos de narcotràfic comesos en l’última dècada. A més a més, el líder també és requerit a Itàlia per la seua directa implicació en l’enviament d’importants partides d’haixix a este país.
La Guàrdia Civil considera que amb estes detencions s’ha aconseguit desarticular “un important grup criminal responsable d’introduir haixix des del Marroc a Espanya així com a diferents països d’Europa”. En els registres practicats al Marroc s’han requisat vora dos milions d’euros i un milió dos-cents mil dirhams, així com una gran quantitat de dispositius mòbils.
La banda criminal desarticulada era una de les més actives d’Europa i està implicada en diferents actuacions de narcotràfic investigades per la Guàrdia Civil,  com és el cas dels més de 55.000 quilos d’haixix decomissats que intentaren introduir a través de la costa mediterrània, o l’operació “Grillos” on s’acredità que els detinguts enviaren des del nord d’Àfrica més de 25.000 quilos d’haixix fins a València durant diversos anys. L’autor material de l’homicidi i líder de l’organització també està involucrat en el tràfic de 13.000 quilos d’haixix ocults en el veler “Flying Lady”.

Després de produir-se l’homicidi el 2010, agents del Grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València posaren en marxa l’operació Desired, la qual van detindre quatre integrants d’una de les bandes involucrades. En una segona fase desenvolupada el 2012, es van detindre altres tres persones implicades en els fets i s’aconseguí saber que els altres tres membres –els detinguts ara- havien fugit al Marroc.
noticiescarlet

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.