TotAlzir@: Sueca celebra la festivitat de Sant Antoni Abat

sábado, 16 de enero de 2016

Sueca celebra la festivitat de Sant Antoni Abat


La festa de Sant Antoni és una celebració molt arrelada a Sueca i a centenars de localitats valencianes. La capital de la Ribera Baixa comença este cap de setmana, el diumenge 17 de gener, les tradicionals celebracions, les romeries i les benediccions d'animals en honor a Sant Antoni. En elles s'entremesclen el vessant religiós i la devoció al sant amb el vessant lúdic, la festa popular i participativa.

Com  marca la tradició, la família Collantes, la mateixa que ve organitzant la festa des de finals del segle XIX, ha organitzat també per a demà, diumenge, la tradicional processó, en la qual acompanyen la imatge fins a l'Església de Sant Pere on es celebrarà, com cada any, una missa al migdia. La processó eixirà a les 11:30 h. del Carrer Utxana, nº7 i la missa tindrà lloc a les 12:00 h.
La festa continuarà després amb el trasllat de la imatge fins a la Capella del Santíssim Crist de l'Hospitalet on tindrà lloc la benedicció dels animals i el repartiment dels pans beneïts i les garrofes.
La celebració, no obstant això, s'estén també a altres col·lectius. També este diumenge, per la vesprada, els veïns del Carrer Sant Antoni Abat passejaran la imatge del seu patró en processó fins a l’Església de la Mare de Déu de Sales on es celebrarà una missa en memòria dels difunts del veïnat, després de la benedicció dels pans i els animals. En este cas la processó eixirà a partir de les 18:45 h. del Carrer Sant Antoni Abat i la missa es celebrarà a les 19:30 h.
I este dilluns, durant tot el dia, Sueca acull també la tradicional fireta de Sant Antoni que este any repetix ubicació en el Passeig de l'Estació, el tram final del carrer La Punta i un tram de l'Avinguda del Ferrocarril.
“Des de la Regidoria de Festes volem agrair a tots els col·lectius que s'impliquen en esta festa, a les famílies i les associacions, el seu esforç, la seva il·lusió i el seu entusiasme per mantenir viva esta tradició tan arrelada a Sueca i a tantes altres localitats valencianes. Des de l'Ajuntament de Sueca també aportem el nostre granet de sorra, col·laborant en estes iniciatives, en mostra del suport a les nostres festes i tradicions” ha afirmat el regidor de Festes, Pau Roselló.
D’altra banda, el proper dissabte 23, a les 19:30 h., l'Associació Amics de Sant Antoni Abat traslladarà la imatge del sant en processó, des del carrer Utxana fins a l’Església de la Miraculosa.

I la festa acabarà el pròxim diumenge 24 de gener. Per a este dia, l'Associació Amics de Sant Antoni Abat té prevista la celebració d'una missa a les 11:00 h. i també, a continuació, es realitzarà la tradicional romeria, que arriba enguany a la seua 20ª edició. La desfilada discorre per diferents carrers del municipi i culmina a la mateixa església, on té lloc també la benedicció dels animals i el repartiment dels pans i les garrofes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.