TotAlzir@: L’Alcúdia s’adhereix al Pla del Consell contra la Pobresa Energètica

miércoles, 27 de enero de 2016

L’Alcúdia s’adhereix al Pla del Consell contra la Pobresa Energètica

  • El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar ahir per unanimitat l’adhesió al Pla del Consell de la Generalitat. La posada en marxa del “Programa de Pobresa 0” era un dels principals punts de l’acord de govern signat entre els grups municipals del PSPV i Compromís.

L’Ajuntament de l’Alcúdia s’ha adherit als acords de col·laboració impulsats des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb les empreses subministradores d’energia, per a evitar el tall del subministrament d’electricitat, aigua i gas a famílies en situació d’exclusió social i vulnerabilitat econòmica.
L’adhesió també comporta ajudes per a poder atendre el pagament del lloguer a les famílies que s’han vist privades de la propietat del seu habitatge habitual o han sigut desnonades per no atendre els pagaments i que, havent accedit a un lloguer, no tenen capacitat econòmica per afrontar el pagament de la renda.
El Programa de Pobresa 0 és un dels punts fonamentals que Compromís i PSPV van incloure en l’acord de govern que permeté el pacte entre ambdós formacions polítiques per gestionar l’Ajuntament de l’Alcúdia. Literalment, el text signat pels dos partits diu literalment que cal “garantir, davant les situacions de dificultat econòmica, els subministraments bàsics de llum i aigua a totes les famílies que no puguen pagar-los. Igualment, fer totes les gestions i esforços necessaris per a que cap família es quede sense casa per dificultats econòmiques”.
El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcúdia s’encarregarà d’avaluar la situació de les famílies que demanen aquestes ajudes, per tal de comprovar si compleixen els requisits per a ser-ne beneficiàries. Serà el mateix Ajuntament el que es farà càrrec dels imports corresponents davant les empreses de gas, aigua i electricitat i, també, en el cas dels lloguers per a evitar que les famílies arriben a ser desnonades. Aquestes quantitats que avance l’Ajuntament posteriorment se li reemborsaran parcialment per part de la Conselleria, concretament fins a 75€ per a llum i gas, 15€ per a aigua i 100€ en el cas del lloguer. La resta de l'import, si fóra necessari, seria assumida per part del consistori ja que, com ha manifestat la regidora de Benestar Social, Rosa Martínez, “hi ha casos en què l'ajuda no és suficient i es necessari el pagament de la totalitat dels rebuts”.
Les persones i famílies que podran accedir a aquestes ajudes són les que tinguen residència habitual a l’Alcúdia, que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica i, en el cas de pobresa energètica, que siguen clients d’Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa, ja que és amb aquestes empreses amb qui el Govern ha arribat a un acord per tal d’evitar el tall del subministrament del servei.
L’Ajuntament de l’Alcúdia destina 140.000 euros anuals a ajudes a persones en situació de vulnerabilitat econòmica, a la que cal afegir més ajudes socials en distintes partides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.