TotAlzir@: La nit del retorn de Algemesi preàmbul de la Festa de la Mare de Déu de la Salut

lunes, 8 de septiembre de 2014

La nit del retorn de Algemesi preàmbul de la Festa de la Mare de Déu de la Salut

Algemesí viu cada 6 de setembre la Nit del Retorn, el verdader preàmbul que donarà pas a les processons de la Festa de la  Mare de Déu de la Salut. Després de finalitzar la Novena es representaran els Misteris i Martiris en la Capella de la Troballa.
A les 23.15 hores s’iniciarà el tradicional concert de la Banda Simfònica Santa Cecília de la Societat Musical d’Algemesí en la plaça Major. Enguany s’interpretarà un pasdoble del compositor algemesinenc Bernardo Adam Ferrero, amb notables aires taurins.
L’actuació continuarà amb una peça d’Adam Ferrero, Danses valencianes, que consta de dos moviments. El primer d’ells s’anomena “Ball dels Bastonets”, en clara al•lusió a la festa i es tracta d’una fantasia sobre el típic i tradicional ball d’Algemesí. Pel que fa a la segona peça, es denomina “Jota valenciana” i amb ella els presents podran disfrutar amb les melodies que componen este ball tradicional valencià.
El final de la primera part arribarà de la mà de La fantasia per a banda simfònica extreme Beethoven, del compositor holandés Johan de Meij. Es tracta d’una obra que conjuga diversos temes de Beethoven amb un llenguatge modern.
A les 12.00 hores de la nit finalitzarà la primera part del concert i començarà el Volteig del Retorn des del campanar de la basílica de Sant Jaume i la disparada de 21 salves a la Mare de Déu. Posteriorment, es reiniciarà la segona part del concert.
La segona part del concert començarà amb el pasdoble La utielana, de Luis Serrano Alarcón, una composició que va ser un encàrrec de l’Ajuntament d’Utiel en 2008 per a commemorar el 150é aniversari de la seua plaça de bous. Les peces més alegres i festives arribaran amb els vals i les marxes de la Jazz Suite núm. 2 del compositor rus Dimitri Xostakòvitx. Finalment, sonarà l’Obertura festiva, de Xostakòvitx, que comença i finalitza amb dos espectaculars fanfàrries de metall.
Acabada l’actuació musical, les campanes sonaran cada hora amb el Volteig del Retorn fins a l’alba.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.