TotAlzir@: La JLF, FM y Cortes de Honor visitaron la fabrica Vives y Mari

sábado, 14 de septiembre de 2013

La JLF, FM y Cortes de Honor visitaron la fabrica Vives y Mari

La Junta Local Fallera d'Alzira junt a les seues Falleres Majors electes, Maria Esplugues i Maria Nácher i les seues respectives corts d'honor han visitat la prestigiosa sederia de Vives i Marí, on van ser rebuts pels propietaris, els quals els ensenyaren els telers i les màximes representants de les Falles d’Alzira van poder apreciar la complexa fabricació de les seues prestigioses teles. 



Posteriorment, els van entregar els espolins que lluiran enguany. Els propietaris, Juan Vicente Aznar i Rafael Marí, gestionen esta fàbrica que ja arriba a la seua tercera generació, des de que a mitjans dels anys cinquanta, un grup d'amics, tots ells teixidors de telers a mà, van crear una xicoteta fàbrica en què, entre altres teixits, van començar a fabricar-se domassos, tafetans i algun espolí. 
Tots els fabricats es realitzaven en telers de fusta manuals. En l'actualitat, la principal ocupació de “Vives i Marí” és la fabricació de teixits per a festa, trages regionals, nóvia, alta costura, ornamentacions religioses, marroquineria i decoració. Més avant, i ja amb els seus trages confeccionats, se'ls farà entrega a les Falleres Majors dels certificats d'autenticitat dels espolins. 

JL Rojas (Texto y fotos)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.