TotAlzir@: Sueca celebra el 9 d’octubre

domingo, 11 de octubre de 2015

Sueca celebra el 9 d’octubre

 
 Aquest divendres Sueca ha celebrat la festivitat del 9 d’octubre. Com de costum, la capital de la Ribera Baixa ha organitzat diferents actes per commemorar esta festivitat. La festa arrencava a les 11 hores amb una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament a la casa de Joan Fuster, l’escriptor i assagista de Sueca.  Allà, Xavier Campillo, veí de Sueca, dinamitzador cultural i activista polític ha estat l’encarregat de llegir el manifest del correllengua 2015, una singular iniciativa promoguda per l’entitat Acció Cultural del País Valencià per defensar la nostra llengua i la nostra cultura, un Correllengua que enguany venia dedicat a Ramon Muntaner i a Ovidi Montllor.

Després, el claustre de l’Espai Fuster s’ha omplert de danses i de la música del tabal i la dolçaina de la mà del Grup de Danses l’Almogàver i l’Associació Cultural La Xala. I per finalitzar aquesta primera part de la festa la Muixeranga de Sueca ha aixecat una torre humana dintre el mateix claustre de l’Espai Fuster al ritme dels repics i el ressò del tabal i la dolçaina de l’Associació Cultural Tabalaina.
La celebració d’aquesta festivitat ha continuat, com cada any, amb l’homenatge a Joan Fuster, junt al monument que hi ha en la seua memòria. Allà, en primer lloc dos alumnes de l’IES Joan Fuster de Sueca, Nuria Mafé LLopis i Andreu Matoses Jiménez, han realitzat la lloança a l’obra i la persona de Fuster.
Després diferents associacions, col·legis i col·lectius del Municipi, a més de l’Ajuntament de Sueca, han fet una ofrena floral en homenatge a la seua figura.
Tot seguit, la festa s’ha traslladat al mateix Ajuntament de Sueca. En un saló de plens de l’Ajuntament, ple de gom a gom, s’ha fet entrega dels guardons i diplomes als alumnes guanyadors del XVII concurs de dibuix per a escolars “Jaume I i el 9 d’octubre” organitzat per la regidoria d’Educació. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor d’Educació, Vicent Baldoví han estat els encarregats de fer l’entrega dels guardons als alumnes.
La festa ha acabat al migdia amb la baixada del penó de la conquesta  i amb les actuacions, novament, de La Muixeranga de Sueca, l’Associació Cultural Tabalaina, El Grup de Danses l’Almogàver i l’Associació Cultural La Xala. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.