TotAlzir@: LA RIBERA, UN HOSPOITAL I UN DEPARTAMENT SINGULAR, SENSE CONTROL PÚBLIC?

domingo, 18 de octubre de 2015

LA RIBERA, UN HOSPOITAL I UN DEPARTAMENT SINGULAR, SENSE CONTROL PÚBLIC?

Han hagut canvis mercantils en "Ribera Salud" que afecten substancialment als paquets accionarials de l'empresa que gestiona la salut dels veïns de la Ribera; sembla que hi ha una remodelació directiva del organigrama sanitari de la empresa; continuem observant retalls en personal; patim la gestió opaca de les agendes i de les llistes d’espera; intuïm entrebancs a la lliure elecció d’hospital, etc. ¿Què més ha de passar per a que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública nomene ja una persona responsable que controle en el seu nom i en el nostre com s'està gestionant la major empresa de La Ribera, l'empresa que ha de vetlar per la salut de la ciutadania de la comarca?

Perquè ja fa vora 5 mesos de les eleccions i continuem sense que la Conselleria designe a qui ha de començar a controlar tot aquest desgavell que venim patint massa temps i que atempta contra la nostra salut. Des de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de la Ribera manifestem el nostre descontent i malestar per aquesta demora injustificada en posar en marxa el mecanisme legal que ha de controlar el gran vaixell que és l'Hospital i el Departament de Salut de La Ribera i que a hores d’ara no te control públic en la seua gestió.
Podríem entendre que es necessita un període prudent per engreixar la maquinària administrativa i posar-se al dia, però la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, massa mesos després no ha fet els deures i el Departament de La Ribera continua en mans dels seus gestors privats sense que els poders públics assumisquen el control i vigilància necessaris. Som, incomprensiblement l’únic Departament Sanitari que no te nomenat la figura del Comissionat/ada.
No hi ha cap bossa de treball ni oferta pública d'ocupació amb igualtat d’oportunitats, són impossibles els trasllats dels professionals, hi ha amiguisme i nepotisme en les contractacions, s'han amortitzat llocs de treball públic... Ara, després de 15 anys de concessió, la plantilla sanitària pública del Departament pràcticament ha desaparegut en favor de l'empresa concessionària que maneja els llocs de treball discrecionalment, sense donar cap explicació, sense rendir comptes a ningú.
Mentrestant, els veïns i veïnes de la Ribera, que esperàvem el canvi per a ser tractats igual que a les comarques pròximes, no acabem de veure les coses clares. ¿Què més ha de passar perquè la Sra. Consellera nomene un Comissionat o Comissionada que comence a controlar la Sanitat del Departament amb uns criteris públics i vetlant pel conjunt d'usuaris?. Aquesta és la pregunta que des de la Plataforma volem traslladar als responsables sanitaris en general i a la Consellera de Sanitat en particular i exigim una clara resposta.
Amb tot açò, seguim confiant que acompliran el compromís signat de reversió de la gestió perquè arribe a ser totalment pública, però hem de manifestar la nostra contrarietat amb la dolenta situació actual. Perquè, repetim, ara per ara és urgent que nomenen una persona que pose immediatament una mica d’ordre en la situació sanitària de La Ribera i ens permeta fiar-nos de que els recursos materials i personals es posen al servei de la salut de la ciutadania i no, només, als interessos empresarials d'un banc o una multinacional, sense cap control.
Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.