TotAlzir@: Inauguració Racó «El Micalet Galàctic»

viernes, 23 de octubre de 2015

Inauguració Racó «El Micalet Galàctic»

La col·lecció «El Micalet Galàctic», d’Edicions Bromera, ha arribat al títol 200 amb la publicació d’El meu malson favorit, de l’escriptora gallega María Solar, una història plena de fantasia, reconeguda amb el Premi Lazarillo 2014 a la creació literària. Sens dubte, «El Micalet Galàctic» és la col·lecció infantil i juvenil més volguda pels lectors i, alhora, més valorada pels docents, ja que és tot un referent en el panorama literari infantil valencià. En les quasi 3 dècades de trajectòria de l’editorial, moltes promocions han crescut amb les històries recollides en «El Micalet Galàctic».

Edicions Bromera vol fer partícips d’aquesta fita els joves lectors d’Alzira –localitat on té la seu des de fa vora 30 anys– inaugurant un Racó «El Micalet Galàctic» a la Biblioteca Municipal amb els 200 títols de la col·lecció, donats per l’editorial per a l’ocasió. A la inauguració, que tindrà lloc aquest dissabte 24 d’octubre a les 11 hores, hi assistirà el mateix Micalet Galàctic –que està desitjant conèixer personalment alguns dels seus lector i té preparats obsequis per a ells–
de l’Ajuntament d’Alzira.
A més, la inauguració d’aquest racó de lectura anirà acompanyada de dues sessions d’animació lectora a càrrec de Josep Antoni Fluixà, mestre, escriptor i director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.
La primera serà el mateix dissabte, just després de la inauguració, en una sessió per a totes les edats, per a gaudir dels llibres en família.
D’altra banda, la segona de les animacions previstes serà el dimecres, 28 d’octubre, a les 18 hores. Amb el títol «Com podem animar a llegir els nostres fills?», aquesta sessió està adreçada a adults. Per a facilitar l’assistència, n’hi haurà servei de monitor/s per atendre les xiquetes i els xiquets a partir de 2 anys.
L’editor, Josep Gregori, ha destacat la qualitat literària dels llibres que formen la col·lecció «El Micalet Galàctic»: «És un referent consolidat de la literatura infantil i juvenil al País Valencià, que reuneix un bon grapat de creadors, entre escriptors i il·lustradors. Ells han fet possible l’èxit continuat d’“El Micalet Galàctic”. Arribar als dos centenars de títols publicats és tota una fita». No obstant això, Gregori ha volgut remarcar que, més enllà del nombre de títols, «un dels grans mèrits que cal atribuir a la col·lecció, des que va nàixer, és la seua contribució a la normalització del valencià com a llengua literària, així com la contribució d’aquesta sèrie de llibres a la creació de l’hàbit de la lectura entre els més menuts, dins i fora de l’escola».
Al llarg del curs 2015-2016, l’editorial té previstes diverses activitats i accions amb les quals es pretén celebrar la publicació del títol 200. El tret d’eixida de les celebracions és la publicació del llibre de María Solar, qui ha participat aquesta setmana en el Cicle de Conferències Ciutat d’Alzira.
També s’han previst concursos, presentacions, la publicació d’un catàleg commemoratiu i la participació en cites destacades com les Trobades d’Ensenyament en Valencià, la Plaça del Llibre o la Fira del Llibre de València, on «El Micalet Galàctic» tindrà un protagonisme molt especial.
250 possibilitats per a créixer amb la millor literatura infantil
La col·lecció «El Micalet Galàctic» compta amb llibres destinats a un ampli ventall de públic, des de primers lectors fins a adolescents, que destaquen pel seu interés i qualitat. Són obres adequades a l’edat a què van dirigides, i s’agrupen en diverses sèries segons l’edat. D’altra banda, amb la finalitat d’enriquir les possibilitats didàctiques que ofereixen aquestes lectures, els títols d’«El Micalet Galàctic» disposen de material pedagògic complementari que es pot descarregar gratuïtament del web d’Edicions Bromera.
Clàssics com Dràcula, L’Odissea o Frankenstein es combinen amb històries d’autors contemporanis com Pasqual Alapont, Jesús Cortés, Teresa Broseta, Maria Jesús Bolta, Enric Lluch, Mercé Viana, Joan Pla, Carles Cano, Maria Dolors Pellicer, entre molts altres. En total, dos-cents títols il·lustrats per professionals de prestigi reconegut com Paco Giménez, Francesc Santana, Esperança Martínez, Toni Cabo o Enric Solbes.

Als 200 títols de la col·lecció, majoritàriament de narrativa, però també de poesia, cal afegir els 40 de la sèrie «Micalet Teatre» i més de 10 d’«El Micalet de Por», que fan un total de 250 llibres amb el graciós personatge dibuixat per Enric Solbes com a emblema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.