TotAlzir@: La Generalitat Valenciana i la Universitat de València elogien la figura de Francesc de P. Burguera en Sueca

lunes, 19 de octubre de 2015

La Generalitat Valenciana i la Universitat de València elogien la figura de Francesc de P. Burguera en Sueca

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat la capella ardent  del periodista, assagista i polític, Francesc de Paula Burguera, instal·lada a l’Ajuntament de Sueca per donar-li l’últim adéu i transmetre el seu condol a la família. En mostra de reconeixement de la figura de Burguera, Puig ha assenyalat que “com a president de la Generalitat, voldria fer allò que s’hauria d’haver fet fa molt de temps, reconéixer la tasca de Francesc de P. Burguera”.

Puig ha afegit també que “tots els valencians tenim un gran deute amb Francesc de P. Burguera, qui va ser un bon home, un home conscient i un valencianista digne que va saber obrir el camí a tots els altres que l’hem anat seguint” i ha continuat “En aquests moments del que es tracta és d’honrar la seua memòria i d’explicar als ciutadans que no el coneixien que hem perdut a una gran persona que va estar sempre pensant en l’interès general molt més que en els seus interessos personals”.

En representació de la Univeristat de València, ha assistit la suecana Pilar Campins i Falcó, Vicerectora d’Investigació i Política Científica. Campins ha recordat que la Universitat de València li va concedir a Burguera la Medalla de la Universitat, a banda del Premi Vicent Ventura, i ha remarcat que aquesta medalla només es concedeix a aquelles persones que mostren una trajectòria molt clara d’implicació en la societat i a aquells que, com Francesc de P. Burguera, han demostrat al llarg de la seua vida “eixa consistència en les seues idees”. Campins ha afegit també que “Burguera és una figura fonamental que explica el moment en què estem actualment, és gràcies a ell i a altres persones, com el suecà Joan Fuster, que la identitat lingüística és una realitat”.

Així mateix, aquest matí, ha assistit a la capella ardent el diputat de Compromís, el suecà Joan Baldoví, qui també ha tingut paraules de reconeixement a la figura i la trajectòria de Burguera. Així, Baldoví ha apuntat que “la pèrdua de Burguera deixa un buit molt gran, però també un llegat importantíssim”. Baldoví ha assegurat que es sent molt agraït amb la seua persona per “aquella llavor que va sembrar en els cors, en els cervells i ens els intel·lectes de molta gent” , una llavor que segons ha dit ha fet que persones com ell estiguen en la política.

La seua filla, Maria José Burguera, ha presidit en nom de la família la jornada de dol   i ha agraït el reconeixement de les autoritats i del poble de Sueca al seu pare, tot assenyalant que és una gran satisfacció per ella i la seua família que, després de tants anys, es reconega la seua lluita per aquesta terra. Aquests reconeixements, ha dit, fa que se n’adonen que aquesta és una gran pèrdua per a la família i amics però també per a molta més gent.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i una àmplia representació de la corporació municipal han acompanyat, durant tot el dia, a la família i a les autoritats que al llarg d’aquest diumenge han desfilat pel saló de plens de l’Ajuntament per acomiadar-se d’aquest il·lustre veí.

La presència ciutadana ha estat incessant durant tot el dia. Així també han assistit nombrosos amics de Burguera, entre aquests un matrimoni que s’ha desplaçat a propòsit des de Mataró, escriptors, polítics o músics, com el suecà Paco Carbonell.

També l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha destacat la fermesa de Burguera en la defensa dels seus ideals i ha afegit que “Sueca té molt que agrair a una persona com ell, que ha estat sempre disposat a defensar els seus ideals per damunt de tot i a enfrontar-se sempre des del diàleg i el respecte més absolut”.

En els actes programats per a demà cal destacar que a les 10 h. hi haurà la lectura del panegíric en lloança a la figura de Burguera a càrrec del president de les Corts Valencianes, Enric Morera.  Posteriorment, a les 11 h., tindrà lloc la missa funeral a la capella del Santíssim Crist de l’Hospitalet de Sueca per desig exprés del difunt. El conseller d’hisenda, Vicent Soler, ha confirmat també l’assistència a l’acte en representació del Consell de la Generalitat Valenciana.


Tal i com desitjava Francesc de P. Burguera, en l’acte de comiat, en la baixada del fèretre de l’Ajuntament i al final de la missa funeral sonarà la muixeranga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.