TotAlzir@: Entrada reportaje gráfico.Més de 300 persones desfilaren Els Moros i Cristians d'Alzira

lunes, 5 de octubre de 2015

Entrada reportaje gráfico.Més de 300 persones desfilaren Els Moros i Cristians d'Alzira

 Els Moros i Cristians d'Alzira han complit una nova etapa del seu cicle vital amb nota. La festa es consolida i ja té un ample calat entre la població alzirenya i riberenca. 
El dissabte, no vulgueren perdre's l'entrada el president de les Corts Valencianes, Enric Morera i el diputat al Congrés dels Diputats, el suecà Joan Baldoví.
Entrada de Moros y Cristianos de Alzira



El bàndol cristià va obrir la comitiva amb la filà carcaixentina Els Llops, seguits dels Conqueridors del Rei en Jaume, els quals precedien a les Dames de companya i la carrossa amb Na Violant i Jaume I, encarnats de nou per Lourdes García i Manel Arrebola. El ballet d'Amazones dansava al ritme de la nova banda de tambors de l'associació “Al Pas”. Les Corsàries i els Creuats Riberencs desfilaven amb Creu Daurada, Ambaixador Cristià i Aragonesos 99. Les següents foren les Contrabandistes i Bandoleres, precedides per la seua esquadra infantil.
El bàndol moro arrancà ambles dos esquadres que formen la filà Mercaders i l'esquadra Aberrohes de Mutxamel que també ha volgut celebrar el seu 40 aniversari a la capital riberenca amb uns espectaculars trages de negres. Darrere de la banda del Genovés, anà la comparsa femenina Ben-Vinguts d'Almàssera.
La filà Alí Ben Farsit de la Barraca d'Aigües Vives desfilà per primera volta a la capital riberenca i tancaren la comitiva Les i Els de la Vila, la comparsa masculina de Ben-Vinguts d'Almàssera i la carrossa infantil.
La jornada acabà amb la representació de la conquesta pacífica d'Alzira teatralitzada pels festers Juan Ortega, Jaume i Mayte Navarro i Manel Arrebola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.