TotAlzir@: El nou govern municipal realitzarà una consulta popular sobre els festejos taurins de 2016

miércoles, 22 de julio de 2015

El nou govern municipal realitzarà una consulta popular sobre els festejos taurins de 2016

  • Enguany desapareix la Demanà de bous després de la celebració de la festivitat dels Benissants de la Pedra
Enguany, contractats ja els festejos taurins per l’anterior govern municipal, van a respectar-se les tradicionals vaques en la plaça portàtil. Però, la intenció de l’actual equip de govern és realitzar una consulta popular per a l’any que ve a fi que siguen els propis ciutadans i ciutadanes els que decidisquen com volen que siguen les festes. És per este motiu que enguany no es realitzarà la tradicional Demanà de bous una vegada finalitzada la festivitat en honor als sants Abdó i Senent, Benissants de la Pedra, tal com era costum tots els 29 de juliol. 
L’equip de govern és conscient de les necessitats del municipi en matèria festiva, així com de la tradició taurina mostrada per una part de la població com un costum arrelat en la nostra ciutat. D'altra banda, el govern municipal és també conscient que molts ciutadans han manifestat el seu desacord amb la celebració d’este tipus de festes. Per a l’equip de govern este tipus de celebracions estan sent qüestionades, cada vegada més, per les conseqüències que tenen en els animals, “ja que l’oci no pot convertir-se en maltractament animal i, de vegades, en tragèdia al produir-se ferits o víctimes mortals”, segons manifesta el regidor de Festes, Pau Roselló, qui sobre este tema ha afegit que “cal extremar la seguretat i la precaució dels participants en estes festes, i fomentar la prudència en la ciutadania”.
En relació als festejos de l’any que ve, ha afirmat que “és molt preocupant l’estadística que s’ha publicat on es desmostra que en este tipus de festes s’han produït més víctimes mortals que en tota la història dels San Fermines. Concretament, el bou embolat, està demostrat pels especialistes, que patix un gran estrés i cremades en les còrnies. I cal considerar que, cada vegada més, gran part de la població es mostra contrària a estes pràctiques”. En este sentit, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha manifestat la seua intenció de celebrar una consulta popular perquè la població manifeste si vol o no continuar amb les “vaquetes” i ha matisat que esta corporació no permetrà aquelles pràctiques que produïsquen maltractament animal.

            Els pròxims dies 29 i 30 de juliol, Sueca celebrarà la tradicional festivitat dels Benissants de la Pedra. El dimarts 29 tindrà lloc la romeria des de l’església del Carme fins a la Muntanyeta dels Sants (carretera Sueca - les Palmeres). L’eixida està prevista per a les 18 hores. Per als que no vullguen acudir a peu fins a l’ermita, s’ha previst un servei d’autobusos gratuïts que eixiran a les 17.30 hores des del Perelló, les Palmeres, Mareny de Barraquetes i la Granja Arrossera de Sueca. A les 19 hores se celebrarà una missa de campanya en honor als Benissants. Al finalitzar, es realitzarà el trasllat dels Benissants en romeria fins a l’església del Carme i, a continuació, en processó desfilaran pels carrers Utxana, Cervantes, Sant Antoni de Pàdua, Sequial, Plaça de l’Ajuntament, fins a l’església de Sant Pere. El dimecres 30 de juliol se celebrarà una missa, a les 19:00 hores, en la església de Sant Pere. Finalment, a les 20:00 hores, tindrà lloc la processó que eixirà de l’església i recorrerà els carrers Sant Roc, Cullera, La Punta, Bonaguia, Sequial, Utxana, l'Alber, València, Plaça de l’Ajuntament i, finalment, tornarà a l’església de Sant Pere.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.