TotAlzir@: Compromís per Alzira demana acostar la senyal wifi a zones públiques de la ciutat

martes, 11 de febrero de 2014

Compromís per Alzira demana acostar la senyal wifi a zones públiques de la ciutat


Un dels projectes més ambiciosos encetats per l’actual corporació municipal ha estat el què ha situat la nostra ciutat dins la xarxa de ciutats intel·ligents. L’equip de govern sempre ha defensat la inclusió en aqueta xarxa per a que qualsevol ciutadà podrà realitzar gestions relacionades amb la nostra institució de forma telemàtica, amb el consegüent estalvi de temps, diners públics, i gestions.

Ara però, els ciutadans de la nostra ciutat, com els de la resta del país, amb l’actual situació de crisi econòmica no sempre i no tots podran gaudir a les seues cases d’Internet, cosa què pot dificultar la seua relació telemàtica amb l’Ajuntament d’Alzira. No hem d’oblidar-nos què estem patint una greu crisi econòmica, amb pèrdua d’ocupació, i quan es conserva el treball, amb una baixada sensible de salaris, o fins i tot amb retallades a pensionistes, dependents, etc. El fet que a l’Estat Espanyol patim les tarifes més elevades de telefonia i internet de tota la Unió Europea obliga a moltes famílies a suprimir despeses per poder arribar a final de mes.

L’Ajuntament d’Alzira ha d’establir els mecanismes adients per facilitar-los la seua relació amb la seua institució més propera. Des de Compromís per Alzira considerem que una bona opció seria aprofitar el conveni que en 2009 es va signar d’adhesió al programa provincial “Sona la Dipu, València Provincia wifi” i la infraestructura que el seu desenvolupament ha comportat.

Per això, hem presentat una moció per a que l’Ajuntament acorde, en primer lloc, habilitar zones wifi gratuïtes, aprofitant el servei wifi municipal de vint megues de banda ampla, a diferents zones de la ciutat com poden ser els parcs, places i jardins i l’entorn de les instal·lacions municipals com la biblioteca, centres escolars, Casa de Cultura, etc. I en segon, que, amb una mínima quota anual de caràcter simbòlic s’incloga aquest projecte dins del programa Alzira intel·ligent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.