TotAlzir@: L’Associació Cultural Illa del Xúquer ha acordat lliurar el Guardó Murta, a Josep Lluís Andrés Pascual

sábado, 23 de abril de 2016

L’Associació Cultural Illa del Xúquer ha acordat lliurar el Guardó Murta, a Josep Lluís Andrés Pascual

  • L’Associació Cultural Illa del Xúquer ha acordat lliurar el Guardó Murta, en la 10ª edició, a Josep Lluís Andrés Pascual

Un any més, l’Associació Cultural Illa del Xúquer, lliurarà el Guardó Murta que, amb motiu de commemorar la diada del 25 d’abril pretén reconèixer l'esforç de les persones, organitzacions i col·lectius que han treballat i treballen en benefici del progrés i de la cultura d’Alzira i del País Valencià.

Aquest 2016, l’Associació ha decidit atorgar el Guardó Murta a l'activista cultural J. Lluís Andrés Pascual en reconeixement a la seua llarga vinculació al món cultural de la nostra ciutat i del nostre País.



El compromís amb el món de la cultura ha caracteritzat a J. Lluís Andrés Pascual al llarg de tota la seua vida, i la seua aportació al foment de la mateixa és inqüestionable a més de ben coneguda a tots els cercles culturals tant a Alzira com a la resta de la comarca de La Ribera.

Als dèsset anys ja formava part del grup de teatre de l'antiga OJE que dirigia el senyor Pascual Lerma. Un any després s'incorporà al grup de jóvens fundadors del CLUB AMUNT, una associació de caràcter cultural i juvenil que va desenvolupar la seua activitat des de 1962 fins el 1977, anys de la transició política, i la qual va presidir des del 1969 fins el 1974.

De 1969 a 1975 va coordinar l'activitat del Planter Juvenil de l'Agència d'Extensió Agrària d'Alzira que aleshores dirigia el senyor José Luis Coloma. En 1973 va col·laborar amb la creació del Centre Ocupacional LA SALUT d'Algemesí, ocupant-se de la part agrícola de la mateixa. En 1980 va fundar també a Algemesí la llibreria MUIXERANGA. Fruit de la seva vocació literària ha publicat prop d'un centenar d'articles de caràcter històric i costumista relacionats amb les nostres festes i tradicions.

En 1990 va iniciar una major aproximació a l'activitat política amb la UPV, després Bloc, on obtingué l'acta de regidor de cultura a l'Ajuntament d'Alzira en les eleccions municipals de 1995. Durant la legislatura 1995-1999, va desenvolupar una potent gestió cultural a la nostra ciutat, destacant la recuperació i restauració del patrimoni historicoartístic local com les excavacions del Monestir de la Murta, la restauració da la capella de la Mare de Déu i del Jardí Romàntic que va facilitar la seua obertura al públic. També es va doblar l'espai expositiu del Museu Municipal i crear el taller de restauració. Va estructurar les instal·lacions de l'emissora municipal Alzira Ràdio iniciant les emissions de la mateixa a partir d'octubre de 1995. Va crear el Grup de Danses d'Alzira, recuperant els gegants i la tarasca i es va constituir el Club Cinema Alzira a la de la Casa de Cultura. Va desdoblar l'Arxiu Municipal separant el fons històric de l'administratiu i potenciant les publicacions municipals. Es va multiplicar l'oferta teatral alzirenya aconseguint fer del Gran Teatre el gran coliseu cultural de la comarca. Amb el conveni de GIRARTE, la Casa de Cultura va mostrar als riberencs l'obra dels millors pintors, escultors i creadors. La Biblioteca Municipal va ampliar el fons bibliogràfic i es fomentaren les fires del llibre, així com les activitats lectores amb els escolars de la ciutat. Es milloraren els convenis amb les entitats culturals que facilitaren una més ampla oferta musical a través dels programes de música als barris, els concerts de cambra a la Gallera i la creació del Festival de Bandes de Música de Sant Bernat l'any 1997.

Durant aquest període legislatiu també es va millorar l'oferta dels premis literaris Ciutat d'Alzira que L'Ajuntament organitza conjuntament amb l'Editorial Bromera, amb la creació de les modalitats de Divulgació Científica, Juvenil, Infantil i Assaig. I es va crear el trofeu dels premis literaris que consistix en una escultura de l'artista riberenc Manolo Boix.

Aquesta desena edició del Guardó Murta, se suma als anteriors guardonats, des de la primera edició que va tindre lloc l’any 2005 que són: Josep Antoni Fluixà, l’Associació de Veïns de l’Alquerieta, l’Associació Cultura Falla Plaça la Malva, la Societat Musical d’Alzira, Diego Gómez i García, AJUDA – Associació de Juristes Dones d’Alzira, l’Escola d’Adults Enric Valor, Norbert Blasco i Gil i Joan Amèric.

L'acte de lliurament del Guardó MURTA 2016, tindrà lloc a la Casa de la Cultura el pròxim dilluns 9 de maig, a les 20 hores.



Associació Cultural Illa del Xúquer

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.