TotAlzir@: Xarrada sobre la laïcitat en les institucions publiques

jueves, 1 de octubre de 2015

Xarrada sobre la laïcitat en les institucions publiques

La Fundació d’Estudis Polítics i Esquerra Unida del País Valencià oferiran una xarrada el pròxim divendres, dia 2, a les 19 hores, en el Museu Municipal d’Alzira (c/ Sant Roc, 16) sobre la laïcitat en les institucions publiques, com a marc de convivència de la ciutadania. Participaran Ricardo Sixto, diputat al Congrés d’EUPV, Raquel Ortiz, presidenta de Valencia Laica i Xavier Cantera, pèrit en teologia.

Aquesta xarrada s’emmarca en el cicle de conferències que la Fundació d’Estudis Polítics i EUPV vénen realitzant per debatre la necessitat d’arribar a un estat laic, en totes les seues institucions.
Els privilegis fiscals i educatius, la presència de símbols religiosos en les institucions o l’assistència com a autoritats a les processons i manifestacions religioses catòliques xoca amb l’aconfessionalitat que arreplega la mateixa Constitució.

El laïcisme constitucional no és una proposta per a la confrontació, sinó per garantir llibertats i per construir la convivència; per aquest motiu, una de les línies d’actuació dels governs haurà de ser avançar cap al laïcisme de l’Estat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.