TotAlzir@: Dijous Negre, Adispac

jueves, 30 de mayo de 2013

Dijous Negre, Adispac

Des del dia 7 de març, usuaris, treballadors i familiars del Centre Ocupacional La Ribera (ADISPAC)hem vingut tots el dijous a concentrar-nos ací per fer conscient a la ciutadania de laretallada que els responsables polítics del Govern Valencià han imposat alsector.
Hem explicat com subvencions anuals han estat congelades des de l'any 2009, amb una pèrdua adquisitiva perles pujades de l'IPC. i de l'IVA i una retallada en 2013, que significa que en 5 anys la retallada total en elsector de la discapacitat ha augmentatquasi al 30%. Ens hem preguntat repetidament com poden mantindre’s el centres amb aquestes retallades, que obliguen a les famílies i els usuaris a aportar una quota per poder compensar la diferència entre les subvencions de la Conselleria de Benestar Social i el cost dels serveis del centre; i que s’afig a les altres quotes, pagaments i copagaments que també han de fer.
Sol•licitàvem que es creara una mesa de treball per parlar entre el sectorde la Discapacitat i la Conselleria i es buscara un nou model d’atenció i definançament, una mesa que ja està en marxa.
Demanàvem també el compliment dels terminis del pagament del primer 30% deles subvencions d’enguany, i aquest pagament ja arribat.
Per açò, aquest DIJOUS NEGRE el veiem un poc tirant a GRIS i serà, per ara, l’últim en que vindrem a concentrar-nos ací, perquè pensem que hem de continuar amb les nostres activitats habituals de cada dijous, però sense deixar de reivindicar l’atenció als centres i serveis de dependència, i unes subvencions suficients per a una atenció digna als usuaris.
Estarem atents i informarem a la ciutadania de com es desenvolupen les negociacions, els acords, les decisions i els posteriors pagaments de la Conselleria. I seguirem, en altres instàncies, fent força per aconseguir Respecte i Dignitat per a la Discapacitat, per a cada centre i servei dedependència i per a cada usuari o usuària.
Agraïm el suport de les persones que han vingut cada dijous a concentrar-seamb nosaltres, als mitjans de comunicació i als grups polítics de l’Ajuntament d’Alzira que van aprovar una moció conjunta recolzant les nostres peticions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.