TotAlzir@: XXIV Premis Ciutat d'Alzira, obertura del termini de presentació d’originals.

miércoles, 6 de junio de 2012

XXIV Premis Ciutat d'Alzira, obertura del termini de presentació d’originals.


Es posa en marxa la XXIV edició dels
Premis Literaris Ciutat d’Alzira
La dotació global del certamen baixa un 15 %
La nova edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ha començat ja amb l’obertura del termini de presentació d’originals. Aquest any se celebra la XXIV edició dels guardons, que −tot i amb una dotació un 15 % més baixa que en 2011− ha aconseguit mantenir-se com una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic. No obstant les dificultats econòmiques derivades de la crisi, els patrocinadors han apostat clarament per la continuïtat del certamen, encara que amb una retallada de les dotacions que ha esdevingut necessari. Així i tot, les més de dues dècades de trajectòria d’aquests premis tornen a confirmar el prestigi d’un certamen que es caracteritza per incentivar la producció literària en la nostra llengua.
Els guanyadors de les set modalitats de la present edició es repartiran aquest any 69.500 €. El XXIV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira està dotat amb 16.000 €, la mateixa quantitat que guanyaran el guardonat amb el XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el guardonat amb el XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. De la seua banda, el XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre té una dotació de 2.500 €, el XIV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de 8.000 €, el VII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, de 6.000 €, i el VII Premi de Poesia Ibn Jafadja, de 5.000 €.
El termini de presentació d’originals estarà obert fins el 12 de setembre per a totes les categories. El veredicte dels premis es farà públic la nit del 9 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte el del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 26 d’octubre, just abans de la representació de l’obra Ticket al Gran Teatre d’Alzira– i els del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre –que es comunicaran una setmana abans, el 2 de novembre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment durant el sopar del 9 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.
La consolidació dels Premis Literaris fa palesa l’aposta de les sis entitats convocants –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera– per aquests guardons literaris, que es mantenen en totes les categories malgrat la complicada situació econòmica actual. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que cada any reuneix més participants i guanya rellevància social i cultural.
Segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal, “Creiem que cal destacar la importància que amb esta edició arribem a la 24 edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb el compromís de les sis entitats patrocinadores de seguir apostant per la bona literatura i pel foment del valencià a favor de la literatura. La situació de crisi ens obliga a fer reduir un poc la quantia dels Premis, però estos es mantenen amb dotacions molt dignes per a seguir produint literatura de qualitat en la nostra llengua. Creiem que les noves dotacions estan en consonància amb el prestigi dels Premis, però també amb les mesures d’estalvi, necessàries i entenibles no sols pel món cultural sinó també pel conjunt de la ciutadania”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.