TotAlzir@: Propostes PSOE Cultura

viernes, 8 de mayo de 2015

Propostes PSOE Cultura

La Cultura: els conjunts de sabers, creences i pautes de conducta, són essencials per al socialistes
Aguilar: "Tenim que tornar a Alzira la capitalitat comarcal de la cultura"
La Cultura és l'expressió de tots els valors de una ciutadania plural i diversa.  Els socialistes creem que la Cultura ha de ser font de coneixement, però també d'oci, punt de trobada entre diferents cultures i religions i un espai d'integració entre tota la ciutadania d'Alzira. Els socialistes apostem per una cultura impregnada dels valors de tolerància, llibertat, solidaritat i igualtat. Una cultura respectuosa amb els drets humans.
 Els socialistes defenem una oferta cultural basada en la creació i recreació cultural i sociocultural, que ha de ser capaç de vertebrar la participació ciutadana en la presa de decisions i en la utilització dels molts servicis i activitats oferides, i que responen a la demanda efectiva local.

Els socialistes alzirenys garantirem el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a que puguen conèixer i gaudir de les disciplines artístiques, el seu aprenentatge i la seua pràctica, a l'accés a la creació, producció, execució i exhibició. Per tot això ens proposem:  
·        Ampliar els espais de participació ciutadana per tal d'arreplegar les iniciatives veïnals entorn de l'activitat cultural i perquè els ciutadans puguen prendre decisions per estos espais.  
·        Treballar per a aconseguir el finançament suficient que ens permeta construir l'Auditori Municipal, tan necessari per a l'activitat cultural de la nostra ciutat.
·        Col·laborar estretament amb les entitats culturals de la ciutat, destacant la Societat Musical d'Alzira com a primera entitat cultural.
·        Convertir Alzira en la Capital Cultural de la comarca.
·        Destinar una partida del pressupost de la Regidoria de Cultura i Patrimoni per al condicionament permanent de les muralles i altres edificis visitats pels turistes, per tal de col·laborar en el seu manteniment i neteja i vetllar pel seu deteriorament ambiental.
·        Agermanar Alzira amb una població de parla anglesa, per compartir experiències culturals i promocionar la llengua espanyola i anglesa, a més de donar suport a altres iniciatives locals en este sentit.

  • Crear una Comissió Municipal de Memòria Històrica, formada per membres de la Corporació Local i representants d'entitats civils, per a assegurar l'aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.