TotAlzir@: Curs CRE en Alzira

lunes, 7 de enero de 2013

Curs CRE en Alzira


El proper curs per a CRE sera:

- DISSABTE 12 DE GENER A ALZIRA  

De 9 a 12 h SOLS MODALITAT DE "DESPERTÀ"

Les activitats de la Colla de Recuperacións Extraordinàries de València són totes aquelles que siguen necessàries per a la recuperació de festivitats amb participació ciutadana.

- Conferències, xerrades, col·loquis, exposicions.

- Formació a pares i menors per a la reducció d'edats en la utilització d'artificis pirotècnics amb marcat CE

- Cursos de Formació de CRE per a poder implantar la nova normativa

La publicació en maig de 2007 d'una Directiva Europea que armonitza les característiques dels artificis pirotècnis per a establir un criteri de seguretat i homogeneitat en la posada en el mercat d'estos a tota la Unió Europea suposà un atac directe per a les nostres tradicions.

El passat 10 de novembre de 2011 entrà en vigor la Instrucció Tècnica Complementària Nº 18 (ITC-18) del nou Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria, que regula l’ús d’artificis pirotècnics exceptuats de l’àmbit de la Directiva Europea 2007/23/CE en manifestacions festives religioses, culturals i tradicionals amb participació de ciutadans sense acreditació de professional pirotècnic, com ara la “cordà”, la “passejà”, el “correfoc” i la “despertà”.

La Generalitat Valenciana ha publicat 2 textos legislatius que reconeixen i protegixen les nostres tradicions, però l'aplicació pràctica (i per tant la responsabilitat de la conservació de les festes) queda en mans dels organitzadors i dels participants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.