TotAlzir@: XXIII Edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

jueves, 6 de octubre de 2011

XXIII Edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

A la XXIII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’han presentat un total de 135 originals, que opten als 82.000 € de dotació global del certamen. Es tracta d’un índex de participació molt elevat –que s’ha mantingut els últims anys–, la qual cosa confirma la rellevància social i cultural d’aquest esdeveniment literari, que fomenta la producció literària en la nostra llengua des de fa vint-i-tres anys.
Amb un total de 17 originals presentats, el guardó més veterà, el XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira –dotat amb 18.000 € per l’Ajuntament de la localitat– és un dels que més expectació desperta, tant entre els participants com entre el públic en general. Al XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, amb la mateixa dotació per part de la Fundació Bancaixa, opten 13 originals, quasi el doble que en l’edició anterior.
De la seua banda, 8 han sigut les obres presentades al XVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General –dotat per la Universitat de València amb 18.000 €– i 10 els originals que opten al XIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que la Mancomunitat dota amb 10.000 €. Pel que fa al XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera patrocina amb 4.000 €, s’hi han presentat 22 originals. Al VI Premi de Poesia Ibn Jafadja, que la UNED dota amb 6.000 €, s’han presentat 17 obres.
Els guardons de totes les modalitats es lliuraran el proper 11 de novembre en el tradicional sopar literari. Com és habitual, el nom dels guanyadors de les modalitats de narrativa infantil i juvenil s’anunciarà una setmana abans, concretament, el 4 de novembre.
A més, durant la passada edició dels Encontres de Teatre a l’Estiu, es va donar a conéixer el nom del guanyador del VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –dotat amb 8.000 € per l’Ajuntament–, al qual s’havien presentat 48 originals, en la que ha estat la participació més elevada de tot el certamen. L’obra guanyadora, Iceberg, de Paco Romeu, és una comèdia dramàtica que comença amb un inexplicable assassinat ocorregut el 2009, encara que el cos principal de l’obra ens situa en una nit d’abril del 1994, quan una confusió trivial, l’alcohol, les drogues i l’herència emocional dels personatges acaben desencadenant una vertiginosa caiguda als inferns. El jurat va distingir també com a finalista l’obra Trepes!, de Joan Tortajada, que mostra la lluita de poder i ambició de cinc directius d’una empresa per assolir el càrrec de director general.
Dins dels Ciutat d’Alzira 2011 es desenvoluparà el XVII Cicle de Conferències, que comença el 18 d’octubre. Sota el títol «Llibertat i creativitat: entre el dubte i la certesa», les diferents ponències abordaran els límits de la llibertat i la creativitat humana, davant dels últims descobriments biològics i neurològics. A més, també es farà ressò d’algunes efemèrides, com ara l’Any Internacional de l’Alzheimer, l’Any Internacional del la Química, l’Any Teodor Llorente i els 25 anys d’Edicions Bromera.


     Carlos Correal, regidor de Cultura i Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.