Ni les condicions
meteorològiques ni el canvi d’ubicació, que va haver de comunicar-se a penes
unes hores abans mitjançant les xarxes socials, van minvar l’èxit d’assistència
i participació en la I Jornada Gastronòmica Solidària “Trencant Barreres per la
salut mental”, organitzada per la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos
Andrés, Santiago i Miguel per a persones que patixen esta malaltia. “L’objectiu
principal d’esta iniciativa ha sigut el de contribuir a l’eliminació de l’estigma
que patixen les persones amb malaltia mental greu, alhora que sensibilitzar la
població”, en paraules de la directora del centre, Amparo Menargues.
Els
assistents van poder degustar una selecció de plats típics de la nostra
gastronomia, tant dolços com salats, entre els quals van destacar una gran
varietat d’arrossos i postres, així com la innovació i originalitat en la
preparació i presentació d’alguns d’ells. Així mateix, van poder disfrutar de
la música en directe del duo format per Xavi Meseguer i Ángel Guillem, els
quals van amenitzar la vetlada de forma desinteressada.
Els beneficis obtinguts
amb esta Jornada es destinaran a la participació dels usuaris de la Fundació en
activitats d’oci i, d’esta manera, a millorar la inclusió social i afavorir la
normalització d’este col·lectiu de persones. L’alcaldessa de Sueca, Raquel
Tamarit, i molts dels seus companys regidors del govern municipal, van voler
també recolzar este esdeveniment amb la seua presència, així com la festera
major de Sueca, Eila Colomar, i la seua cort d’honor i un gran nombre de
ciutadans i ciutadanes que es van bolcar amb esta causa. Des de la Fundació, i
degut a l’èxit de la iniciativa, s’ha considerat la possibilitat de continuar
celebrant estes Jornades en pròximes ocasions “per a poder disfrutar en
companyia d’un dia especial per a nosaltres”, assenyalen des de
l’organització.
Al finalitzar la Jornada es va
realitzar l’entrega de trofeus als guanyadors dels concursos gastronòmics per a
triar els millors plats. Els més votats van ser: Iolanda Montesinos, en la
categoria de plat més original; Pilar Llopis, en la de millor entremés; Vicent
Rodenes, pel que fa al millor plat salat, i Mª Carmen Oltra, al millor plat
dolç.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gracias por tu comentario.