TotAlzir@: L’Ajuntament d’Alzira abaixarà els impostos per a l’any 2016

sábado, 26 de septiembre de 2015

L’Ajuntament d’Alzira abaixarà els impostos per a l’any 2016


L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira ha revisat les ordenances fiscals referents a tributs municipals per a l’exercici 2016. Segons Albert Furió, regidor d’Economia i Hisenda, les modificacions que se proposen tenen la intenció de beneficiar la majoria dels alzirenys i alzirenyes. La més significativa és la baixada de l’IBI després de pujades consecutives des de l’any 2004. Així la majoria dels alzirenys i alzirenyes voran reduït el seu rebut de “contribució” en el  2016 respecte al 2015.
  • D’esta manera les principals modificacions són les següents:

Impost de Béns Immobles (IBI):

El tipus general per a tots els immobles residencials passa del 0,6733% al 0,6352% . Esta mesura afavorix aproximadament 27.000 rebuts de la contribució a Alzira. La reducció dels impostos afectarà al voltant del 68% dels rebuts de l’IBI; esta rebaixa beneficiarà dos de cada tres famílies d’Alzira.
D’altra banda, el tipus diferencial és manté en la quantia actual de l’1,0376%. Cal assenyalar que en este cas afecta tan sols 232 rebuts. Així mateix, l’IBI rústic també és manté com en el 2015.

Impost d’Activitats Econòmiques (IAE):         
Els coeficients de situació s’incrementen un 4%, un percentatge inferior al creixement acumulat de l`economia previst per al 2015 i 2016.

Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (PLUSVÀLUA):
L’actual tipus impositiu del 27,45, atenent a la situació econòmica actual, és excessiu. Per tant la proposta és reduïr el tipus per a deixar-lo en un 20%.

Taxa per la utilització del servei de transport públic urbà:
En primer lloc, se substituïxen els actuals abonaments per “targetes moneder”, recarregables. En segon lloc, es crea la “targeta social” com a títol de transport gratuït per als menors de 18 anys i amb una renda per càpita que no supere el Salari Mínim Interprofessional.
                                                                                  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.