TotAlzir@: El conseller de Cultura visita Sueca per a assistir a la XXVI Mostra Internacional de Mim

jueves, 17 de septiembre de 2015

El conseller de Cultura visita Sueca per a assistir a la XXVI Mostra Internacional de Mim

            

El conseller de Cultura, Educació, Investigació i Esport, Vicent Marzà, junt al secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i el director general de CulturArts, José Luis Moreno, van visitar ahir a la vesprada la nostra ciutat per a assistir al primer dia de la XXVI Mostra Internacional de Mim. En l’Ajuntament van ser rebuts per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Cutura, Vicent Baldoví; una gran representació de la corporació municipal, l’exdirector de la Mostra, Abel Guarinos, i l’actual, Joan Santacreu.Només vaig rebre personalment la invitació de l’alcaldessa per a vindre li vaig dir que sí perquè és una de les mostres culturals que més rellevància tenen en tot el País Valencià i, a més, feia molt de temps que no acudia un conseller. Evidentment per a nosaltres, precisament esta forma de cultura, d’expressió, de creativitat del nostre poble, és una de les coses que volem potenciar i, per això, estem hui ací donant el nostre suport i agraint que s’haja mantingut esta mostra i que ens haja posat en el mapa de la cultura, que és el que ens agrada a nosaltres”, va afirmar Marzà qui també va assenyalar que, des de la seua Conselleria es  va a realitzar un Pla Estratègic de la Cultura per a marcar, entre les diferents administracions, uns objectius comuns que consistisquen a posar en valor la creativitat i expressivitat del poble valencià i la indústria cultural també des d’una mirada econòmica. “Si volem una transformació del model productiu, evidentment haurà de passar pel reforç de la cultura feta en casa nostra, pels nostres creadors. Un exemple és el reforç a mostres com esta, perquè podem eixir fora encara amb més força del que ho fem ara”.

  L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, va mostrar la seua satisfacció per la visita del Conseller de Cultura “ja que, des de la setena edició, no ens visitava. Estic segura  què esta Conselleria apostarà pel que es fa a Sueca perquè va en la línia del Pla Estratègic que estan marcant. El Mim és una mostra internacional, de prestigi internacional, però que aposta de valent pels creadors del País Valencià”. Així mateix, Tamarit va voler destacar també sobre la Mostra “que es tracta d’una cosa molt xicoteta que ha aconseguit fer-se molt gran a base d’il·lusió i del treball molt ben fet”.  Per la seua banda, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, va expressar la seua satisfacció per estar present en Sueca “per a testimoniar el suport de la Generalitat a la Mostra i reconéixer també que es tracta d’un dels actes culturals més importants que s’organitzen al País Valencià. La gent de Sueca ha d’estar molt orgullosa perquè és una aposta que es va fer fa molts anys i que funciona molt bé”.
 Després de la firma del conseller de Cultura en el Llibre d’Or de la ciutat, les autoritats visitants acompanyades per l’alcaldessa i la corporació municipal van acudir a la sala d’exposicions Els Porxets per a presenciar l’espectacle Titella d'aigua, de Bambalina. Posteriorment, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví van disfrutar de l’estrena absoluta de Rèquiem, de la companyia alcoiana La inDependent. Finalment, i aprofitant la seua estada en Sueca, van realitzar una visita a la Casa Fuster.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.