TotAlzir@: Comencen les obres d’adequació de l’aula de 2 anys al Francesc Pons de Carcaixent

jueves, 1 de septiembre de 2016

Comencen les obres d’adequació de l’aula de 2 anys al Francesc Pons de Carcaixent



Va habilitar-se un bany dins de la mateixa aula i un espai especifíc al pati del col•legi

Esta setmana han començat les obres al col•legi Francesc Pons per millorar les instal•lacions de l’aula de 2 anys. El centre va ser un dels escollits el curs passat per part de la Conselleria d’Educació per implantar el pla pilot d’estendre la gratuïtat de l’educació en este tram d’edat. Tot i que els 18 alumnes que van formar part del pla van poder desenvolupar el curs amb total normalitat, al col•legi li calien certes millores per facilitar la tasca als docents i el bon funcionament de les classes. 
D’esta manera, els operaris de la Conselleria han iniciat els treballs per a la creació d’un bany amb la grandària adequada al que s’accedirà des de dins de la mateixa aula i un canviador. Les obres de condicionament de les instal•lacions s'han fet seguint el decret del Consell pel qual s'estableixen els requisits mínims que han de complir els centres per impartir el primer cicle d'educació infantil. A més, s’ha delimitat un espai específic al pati del col•legi, per a que els alumnes de l’aula d’infantil puguen compartir el seu temps d’esplai amb la resta de companys del centre garantint la supervisió que necessiten.


Lourdes Castelló, regidora d’Educació i Cultura, i Vicent Albelda, regidor d’Urbanisme, junt la directora del centre i els tècnics de la Conselleria d’Educació van visitar les obres per valorar la seua evolució de cara al començament de curs. Lourdes Castelló, va destacar el bon ritme al que avancen les mateixes i la millora qualitativa que suposarà la instal•lació del bany en l’aula per al dia a dia dels menuts. 

La regidora va aprofitar per avançar que una de les actuacions que van a dur-se a terme en les pròximes setmanes és la retirada de les cobertes amb fibrociment (Uralita), per contenir amiant, un material tòxic i perillós. Tot i que este material no és el component únic de les cobertes, suposa un risc potencial per a la salut, sobretot quan la placa es trenca, envelleix o s'erosiona, ja que allibera partícules d'amiant a l'aire. Per este motiu, s’ha sol•licitat a la Conselleria la seua retirada, actuació que s’efectuarà pròximament seguint els procediments de seguretat que exigeix la normativa. La regidora també va explicar que s’ha sol•licitat la retirada del fibrociment en els altres centres de Carcaixent que encara tenen este tipus de material en les seues instal•lacions. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.