TotAlzir@: Alzira Insignia de la ciudad 2014 al Dr. Manuel López Gallart, (modalitat d’Humanisme)

viernes, 2 de enero de 2015

Alzira Insignia de la ciudad 2014 al Dr. Manuel López Gallart, (modalitat d’Humanisme)



El Dr. Manuel López Gallart naix a València en plena Guerra Civil, en el si d’una família en què pràcticament estava predestinat a ser metge.
El seu besiaio va ser el Dr. Esquerdo, insigne metge internista reconegut mundialment; el seu iaio va ser el Dr. Gallart Monés, creador de la primera Escola d’Aparell Digestiu d’Espanya en 1913 en l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i president de la Societat Mundial d’Aparell Digestiu, càrrec que va exercir durant 14 anys; son pare va ser el Dr. Manuel López Fernández, també especialista d’Aparell Digestiu, especialitat que va cursar en l’esmentada Escola fundada pel que més tard seria el seu sogre, va ser cap del Departament de Digestiu de l’Hospital de la Creu Roja de València i també de la Clínica de l’Aliança de la mateixa ciutat.

Criat en este ambient, Manuel López Gallart, igual que els seus dos germans, sent molt prompte la vocació per la medicina. Després d’estudiar el Batxillerat en el col·legi del Pilar de València, comença la carrera de Medicina en la Facultat d’esta ciutat, si bé a partir del tercer curs, tenint ja decidida l’especialitat que volia fer (Digestiu), es trasllada a Barcelona, on continua els seus estudis universitaris al mateix temps que assistix a les classes pràctiques de l’Escola fundada pel seu iaio. En 1962 realitza el doctorat amb la tesi Patología del megacolon i comença com a metge adjunt en l’Hospital Sagrat Cor de Barcelona fins a 1965. En eixe any, decidix iniciar el seu camí professional a Alzira, i obre la seua consulta, on a hores d’ara continua exercint, i que va compaginar inicialment amb la que el seu pare tenia a València.
En 1973 obté una plaça d’aparell digestiu en la Seguretat Social en l’ambulatori de Xàtiva. L’any 1981, per concurs-oposició, guanya la plaça d’especialista d’aparell digestiu en el Centre d’Especialitats d’Alzira, on hi treballa fins a 1999, any en què es trasllada a l’Hospital de la Ribera, en què va continuar fins a l’any 2007.
És membre fundador de la Societat Espanyola d’Hepatologia, així com de la Societat Espanyola de Medicina Psicosomàtica, i membre numerari de la Societat Espanyola d’Aparell Digestiu i de la Societat Espanyola d’Endoscòpia Digestiva.
Al llarg de la seua trajectòria professional publica nombrosos treballs en revistes especialitzades, alguns d’ells en col·laboració amb el Dr. José Luis Sebastiá, en la part radiològica, en la qual obté reconeixement i passa a formar part de la bibliografia consultada per nombrosos metges especialistes, tant espanyols com estrangers. D’entre els susdits treballs, destaca el publicat en 1968: Estudio radiológico del apéndice con metoclopramida, que va ser el primer treball publicat en el món amb esta tècnica.
En l’Hospital de Santa Llúcia va participar en múltiples conferències i taules redones.Durant diversos anys també va participar en un programa setmanal sobre temes relacionats amb la seua especialitat a Ràdio Alzira, en la qual estaven al capdavant Ismael Mascarell i Alfonso Rovira.
La continuïtat de la família del Dr. López Gallart en el món de la medicina està assegurada en la quinta generació amb el seu fill, Manuel López Bañeres, cirurgià de l’aparell digestiu amb plaça en l’Hospital Arnau de Vilanova de València i consulta en l’Hospital Nou d’Octubre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.