TotAlzir@: PROGRAMA DE FESTES MOROS I CRISTIANS ALZIRA 2014

miércoles, 24 de septiembre de 2014

PROGRAMA DE FESTES MOROS I CRISTIANS ALZIRA 2014


PROGRAMA DE FESTES MOROS I CRISTIANS ALZIRA 2014

A falta de 9 dies per a les festes de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira els components de l'Associació ultimen els detalls i activitats que conformaren esta festa que s'esta consolidant en la Capital de la Ribera Alta.

DÍA 25 DE SETEMBRE -.
A les 21:30 h. sopar de germanor de totes les filaes i comparses al llòc de costum

DÍA 28 DE SETEMBRE
-.A les 13:30 h. dinar de conqueridors al masset de la plaça del forn.
-. A LES 16:00 I FESTA "XIFLY" AL MASSET CONQUERIDOR.
A les 19:00h. Solemne processo de ntrª srª de Lluch, patrona de la ciutat. a on els festers lluixen els seus trages oficials de les seues filaes i comparses, en honor a la patrona.


DÍA 30 DE SETEMBRE
A les 21:30 h. sopar de germanor de les filaes conqueridor i riberenc-creuats al llòc de costum. despres farem les tipiques filaetes a ritme de marxes cristianes.

DÍA 03 D' OCTUBRE
-. 18:00 h. apertura de la fira comercial a la plaça del regne.
-. 19:00 H. mercat medieval a la plaça del mercat i carrer fausti blasco.
-. 21:00 H. entrada falsa. des del carrer calderón de la barca, passant per l'avinguda sants patrons i plaça del regne fins les muralles del mercat. (aquest entrada pot participar tot el qui vulga)
21:30 H. pregó de la festa. desde l'alt de la torre central de les muralles del mercat, a cárrec de l'actor alzireny , CARLES ALBEROLA. Després focs d'artifici.
-. 22:30 H. sopar d' olla mora. al campament fester de l'avinguda lluís suñer. tota persona no festera que vulga vindrer al sopar ha de traure's un ticket de 3 €. es pot adquirir a qualsevol fester.
-. A LES 23:30 H. ball de túniques i xilabes, apertura de les carpes de les diferents filaes i comparses a la plaça del mercat gran discomòbil per a tot el món. hi haurà barra de bar.

DÍA 04 D'OCTUBRE
-. A les 9:30 h. esmorsaret a les tapetes, de la fila conqueridors.
-. A les 12:00 h. inauguració o ficial del mercat medieval a la plaça del mercat i carrer Dr. Faustí Blasco. per part del nostres president en david chordà i la nostra na violant lourdes gracía.
-. A LES 14:00 H. dinar al masset de la filà conqueridors dinarot de la filà i convidats.
Després tindrà llòc el acte intern de l' entrega de la clau de la filà i la ii festa "xifly".
-. A LES 17:30 H. Preparació de l'entrada 2014. maquillatge i vestuari. es prega màxima puntualitat a tots el festers de conqueridors.
-. A LES 19:00 H. entrada de caps d'esquadra i bandes. itinerari invers al recorregut de "l'entrà": plaça del mercat, plaça del Regne, avinguda Sants Patrons, correus, major Santa Caterina, plaça de la Constitució, Salvador Enguix, avinguda Lluís Suñer a l'altura del col'legí l'Alborxí.
-. A les 19:00 h els Conqueridors procedirán a la recollida oficial de la Na Violant 2014 per tal d'acompanyar-la al seu llóc dins de l'entrada 2014. es prega a tot els membres de la filà especial
-. A les 19:30 h. gran entrada mora i cristiana 2014.
ITINERARI: AVINGUDA LLUÍS SUÑER, SALVADOR ENGUIX,PLAÇA CONSTITUCIÓ, MAJOR SANTA CATERINA, CORREUS, AVINGUDA SANTS PATRONS, PLAÇA DEL REGNE, AVINGUDA HISPANITAT.
A les 22:00 h. Embaixada i entrega de la vila d'alzira al rei en jaume i.rememorant la conquesta d'alzira el 30 de desembre de 1242 per el Rei Jaume I. .En acabar focs d'artifici.
A les 22:30 h. (si es pot). sopar de sotabraç al campament fester de l'avinguda lluís suñer. despres de sopar ball de túniques i xilabes, apertura de les diferents carpes de les filaes i comparses, discomobil i barra de bar.

DÍA 05 D'OCTUBRE
-. A les 10:00 h. esmorsar de totes les filaes i comparses al campament fester a càrrec de LA NA VIOLANT 2014 NA LOURDES GARCIA DE LA FILÀ CONTRABANDISTES-BANDOLERES.
-. A les 12:00 h. gran i sonora arcabussada. per els carrers de la vila. i ofrena de flors i aliments a Santa Caterina.
patrona dels Moros i Cristians de la Vila d'Alzira.

ITINERARI:
AVINGUDA LLUÍS SUÑER, SALVADOR ENGUIX, AI PARAREM A L'ESGLESIA DE SANTA CATERINA PER A FER-LI L'OFRENA DE FLORS I ALIMENTS PER PART DE LES FILAES I COMPARSES. LA NOSTRA NA VIOLANT PREGARÁ PER TOTS EL FESTERS I EN EIXIR A PLAÇA CONSTITUCIÓ, DESCARREGA D'ARCABUSSERÍA A ORDE DE NA VIOLANT EN HONOR A LA SANTETA. CONTINUAREM EL RECORREGUT PER MAJOR SANTA CATERINA, CORREUS, AVINGUDA SANTS PATRONS A PLAÇA DEL REGNE.
A les 14:00 h dinar de germanor de totes les filaes i comparses a una coneguda sala d' events de la ciutat a on es farà entrega de premi als millors caps d' esquadra masculí i femení de les festes 2014. donant pr acabada aixi la nostra trilogía festera.

DÍA 09 D' OCTUBRE
-. A les 12:00 h. a la Plaça de Sant Judes: homenatge al monument de Rei Jaume I El Conqueridor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.