- Més de 1.200 racions de paella valenciana, cuinada segons la recepta del Concurs Internacional de Sueca, es van poder degustar ahir en els dos restaurants del Parlament espanyol
Per tercer any
consecutiu, la paella valenciana, cuinada segons la recepta oficial del Concurs
Internacional que se celebra Sueca, va tornar a triomfar en el Congrés dels
Diputats al ser el plat més sol·licitat, amb gran diferència, pels comensals
que es trobaven ahir en els dos restaurants del Parlament. L’èxit de la
iniciativa, que va partir del diputat suecà al Congrés, Joan Baldoví, va
superar totes les expectatives al
superar-se les xifres dels anys anteriors, ja que es van cuinar més de
100 paelles i es van servir més de 1.200 racions. “L’èxit d’esta iniciativa
creix cada any.
Una grandíssima majoria de persones van triar el nostre plat i
es van interessar pels seus ingredients i la seua elaboració. A més, molts
d’ells ja ens coneixien d’anteriors ocasions i es van acostar a saludar-nos.
Estic molt contenta perquè de nou les felicitacions per la iniciativa, i pel
sabor de les paelles, van ser molt nombroses. A més, i aprofitant la
conjuntura, ens vam reunir en la porta del Congrés junt a molts diputats
valencians per a recolzar la iniciativa que està duent a terme el suecà Eugeni
Alemany, perquè que es cree un emoticono amb el dibuix d’una paella”, ha assenyalat
Teresa Ribes, regidora responsable del Concurs Internacional de Paella
Valenciana de Sueca.
“La paella és el plat més
internacional, no sols dels valencians sinó també de la resta de l’estat
espanyol. Quan la gent ve a València busca cultura, platja, sol... però també
gastronomia; i, en eixe sentit, apostar per prestigiar la paella, perquè arribe
al nivell més alt de l’Estat, com és el Congrés dels Diputats, és una boníssima
iniciativa. Si, a més, amb ella recolzem i prestigiem el Concurs Internacional
de Sueca, estem fent com a diputat valencià, però sobretot com a diputat suecà,
un gran servei al nostre Certamen i, en definitiva, al nostre poble”, ha assenyalat el
diputat al Congrés, Joan Baldoví.
De nou les
felicitacions, especialment a la regidora responsable del Concurs, Teresa
Ribes, van ser molt nombroses. Tots aquells que van optar pel nostre plat més
universal van obtindre, a més, uns obsequis de part de l’Ajuntament de Sueca
consistents en un saquet d’arròs D.O. València cortesia d’Arrocerías Antonio
Tomás SL, col·laborador oficial del Concurs; una cullera de fusta; una paella
en miniatura cortesia de Garcima, qui també va facilitar les paelles que es van
utilitzar per a cuinar en els restaurants; i fullets informatius sobre els
ingredients i la recepta oficial del Concurs de Sueca, així com dels reclams
turístics més importants del nostre municipi. “L’any passat, el cap de cuina
del Congrés va participar en el Concurs Internacional de Sueca. Per a nosaltres
és molt gratificant, allà on anem, poder
mostrar i ensenyar com es cuina una autèntica paella”, en paraules
de Ribes.
La iniciativa va comptar amb la col·laboració de
l’empresa Eurest, posseïdora de la concessió administrativa dels dos
restaurants, i del seu area mànager, José Manuel G. Parra. També van
prestar la seua col·laboració Javier Gutiérrez, gerent dels dos restaurants;
Arturo Guiroy, cap de cuina; la creadora de paelles artístiques, Teresa Roig,
qui va cuinar una paella amb el dibuix d’un dels lleons del Congrés; i,
especialment, el cuiner Jesús Melero, coordinador del Concurs Internacional de
Sueca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gracias por tu comentario.