TotAlzir@: MARE DE DEU DE LA SALUT

sábado, 3 de septiembre de 2011

MARE DE DEU DE LA SALUT

PROGRAMA DE FESTES   ALGEMESÍ 2011

DEL DILLUNS 29 D’AGOST AL DIMARTS 6 DE SETEMBRE
8.00 hores · Missa resada a la capella de la Troballa.
22.00 hores · Novena a la Mare de Déu a la capella de la Troballa.

DEL DILLUNS 29 D’AGOST AL DISSABTE 3 DE SETEMBRE
Abans de la missa vespertina, visita a la Mare de Déu a la basílica de Sant Jaume Apòstol.

DIMECRES 31 D'AGOST
18.00 · Inici del curs de dolçaina per a la preparació de la festa a lA Mare de Déu. Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina.

DIUMENGE DIA 4 DE SETEMBRE FINS DIMARTS DIA 6 DE SETEMBRE
Abans de la missa vespertina, XL hores a la Mare de Déu de la Salut a la basílica de Sant Jaume.

DILLUNS DIA 5 DE SETEMBRE
En finalitzar la novena, XXIV Dansada a la Mare de Déu de la Salut. Organitzada per Berca Grup de Danses d’Algemesí. Pel carrer Berca fins a la plaça Major. Col·labora l’Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina.

DIMARTS 6 DE SETEMBRE ANTEVESPRA DE LA MARE DE DÉU
FIESTAS DE LA MARE DE DEU DE LA SALUT. ALGEMESÍ 2011.21.00 hores · Inauguració al Museu Valencià de la Festa de l’exposició «La dolça eina de la nostra festa».
Algemesí: de l’Escola Provincial de Dolçaina a l’Escola de Tabalet i Dolçaina (1974-2011). (Abans hi haurà cercavila a càrrec dels dolçainers)
Exposició dels finalistes i del guanyador del concurs de cartells de la Festa de la Mare de Déu, edició 2011.
22.00 hores · Darrer dia de la novena a la Capella.
En acabar la novena, representació per part dels xiquets dels Misteris i Martiris de la processó, amb pluja de caramels.
23.00 hores · Nit del Retorn. A la plaça Major, Concert Extraordinari de la Banda Simfònica Santa Cecília de la Societat Musical d’Algemesí.
24.00 hores · Vol del Retorn al campanar de Sant Jaume. Disparada de 21 salves a la Mare de Déu. En acabar es farà la segona part del concert.

DIMECRES DIA 7 DE SETEMBRE VESPRA DE LA MARE DE DÉU
8.00 hores · Missa resada a la capella de la Troballa.
10.00 hores · Concentració a la plaça Major de festers, dolçainers, tabaleters i gent col·laboradora per a fer la Plega de la Mare de Déu.
A migdia · Vol general de campanes
18.00 hores · Veneració de la imatge
19.30 hores · Trasllat de la Mare de Déu a l’altar major de la Mare de Déu a la Basílica. Tot seguit, solemne Cant de Vespres i ofrena de nards. Acompanyarà el cant la Schola Cantorum d’Algemesí. En acabar les vespres, toc de l’Ave Maria amb el tradicional Repic de la Xirivia
20.30 hores · Missa resada a la basílica de Sant Jaume.
22.00 hores, PROCESSÓ DE LES PROMESES. En entrar la Mare de Déu a la capella, missa de la germandat sacerdotal. En acabar la missa, a la capella, introducció de Les Lloances per Unam Teatre. Vetla fins a l’alba

DIJOUS DIA 8 DE SETEMBRE DIA DE LA MARE DE DÉU
6.30 hores · Vol general de campanes al campanar de Sant Jaume
8.00 hores · Missa a la capella de la Troballa per tots els festers difunts
8.00 hores · Despertada pels carrers de volta a càrrec dels dolçainers i tabaleters d’Algemesí
9.00 hores · A la capella de la Troballa, missa pels difunts dels balls, misteris i martiris, personatges bíblics, volants, participants i col·laboradors en la processó.
10.00 hores · PROCESSONETA DEL MATÍ
Després de la missa, mascletada al parc de Salvador Castell
18.30 hores · Missa a la Basílica
19.30 hores · PROCESSÓ DE VOLTA GENERAL iniciada pels Misteris i Martiris, Muixerangues, Bastonets, Pastoretes, Carxofa, Arquets i Llauradores. Tot seguit, la processó amb la creu barroca, Cera, ball de Tornejants, guió, personatges bíblics, apostolat, cirialots i les andes de la Mare de Déu, portadors i volants, seguida de les presidències (eclesiàstica, festers i Ajuntament) i la banda de música.
Portaran les andes de la Mare de Déu: les confraries, els fallers, els volants i la Policia Local. En finalitzar, disparada d’un castell de focs d’artifici a la plaça Major.


NOTA:  En cas de pluja, les processons eixiran al volteig de les campanes. Les Lloances a la Mare de Déu seran representades al Teatre Municipal d’Algemesí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.