TotAlzir@: La falla El Forn celebrarà el 50 aniversari de la Cassolà

jueves, 13 de marzo de 2014

La falla El Forn celebrarà el 50 aniversari de la Cassolà

El proper diumenge dia 16 es celebrarà una Cassolà molt especial a la nostra falla, perquè es compleix el cinquanta aniversari d’aquest acte tan entranyable per a nosaltres. Enguany es dóna la circumstància de que s’ha hagut d’avançar respecte a la data habitual de cada any, el dia 18 de març, amb motiu de les celebracions dels 125 anys de falles a Alzira que té programades la Junta Local Fallera de la ciutat.
Amb aquestes variacions, enguany la Cassolà queda fora dels tres dies de falles, amb la qual cosa els membres representatius de les diferents comissions podran acudir, si així ho desitgen, per a gaudir d’aquest acte.
La Cassolà és un dinar que sol unir, al voltant d’un bon arròs al forn, a les autoritats municipals, la fallera major d’Alzira i la seua cort d’honor, la fallera major infantil d’Alzira i la seua cort d’honor, membres de la JLF de la ciutat, diverses personalitats del món de la política i la cultura, col·laboradors, fallers d’honor i tots els membres de la nostra comissió. Però la finalitat principal de l’acte és la d’enaltir la nostra Cassolera, que enguany és Concha Belenguer Sales, així com a les Cassoleres de tots els exercicis anteriors. El de Cassolera és un càrrec representatiu molt estimat a la nostra comissió, paral·lel al de Fallera Major.

Abans de 1964 la Cassolà ja es celebrava, però d’una manera més informal. S’ha de dir que fins fa relativament poc de temps, eren els mateixos membres de la comissió els que s’encarregaven de preparar el dinar. L’acte és el més emblemàtic i distintiu de la nostra falla, i fins i tot en algun moment ha format part del programa d’actes oficial de Junta Local Fallera.
Enguany, tenint en compte que no hem d’anar després a l’ofrena pel canvi de dates, continuarem la festa per la vesprada amb l’actuació de D.J. Garchy a partir de les 19 hores.
L’artista gràfic Iván de la Merced, membre de la nostra comissió, ha preparat el logotip commemoratiu del mig segle d’aquesta celebració.
Esperem poder preparar i gaudir de la Cassolà durant moltes dècades més.

Falla Plaça del Forn

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.