TotAlzir@: LES FALLES SE PROPOSARAN COM PATRIMONI DE LA HUMANITAT

viernes, 9 de marzo de 2012

LES FALLES SE PROPOSARAN COM PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Les Falles comencen el camí a ser
Patrimoni de la Humanitat.

Ho faran a la presentació de la candidatura al Consell de Patrimoni Històric espanyol que se celebra hui a Tarragona i que és prèvia a la de la Unesco.
Defensar la festa de les Falles com una "manifestació artística, cultural, satírica i expressió viva d'un poble" mereixedora de la consideració de Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat.
És el que faran hui el el secretari autonòmic de Cultura, Rafael Ripoll, la directora general de Patrimoni, Marta Alonso, i el president de la Junta Central Fallera, Francisco Lledó, a la presentació de la candidatura al Consell de Patrimoni Històric espanyol que se celebra hui a Tarragona.
Si la candidatura de les Falles rep els suports necessaris i es converteix en una de les dos opcions triades, a finals de març el govern central presentarà la proposta formal a la Unesco que prendria una decisió definitiva entre el juny i el novembre del 2013.
Ja disposen d'esta distinció institucions i celebracions valencianes com el Tribunal de les Aigües, el Misteri d'Elx i la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí.
Per donar suport a esta reivindicació i destacar el valor de les Falles, hui el ple del Consell declararà la festa com a Bé d'Interés Turístic Cultural.
Font: bondianoticies.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.