TotAlzir@: L’ALCÚDIA CLAMA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

jueves, 26 de noviembre de 2015

L’ALCÚDIA CLAMA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

  • Més de 300 persones participen en la Marxa  per les víctimes de la violència contra la dona


Les activitats organitzades pel Consell d’Igualtat i l’Ajuntament de l’Alcúdia culminaren ahir, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en un Marxa Ciutadana, en la que participaren més de 300 persones. La Marxa, que va partir de la Plaça de l’Ajuntament, anava encapçalada per una pancarta amb el lema “Construir la igualtat és previndre la violència” i els participants portaven 57 cartells amb els noms de les víctimes de la violència masclista aquest any 2015.
En arribar a la Plaça Tirant lo Blanc els assistents es situaren rodejant un llaç format amb 57 ciris. Mentre, 3 representants dels 3 grups polítics municipals, donaven lectura als noms de les víctimes de 2015, s’anaven encenent simultàniament els ciris en memòria d’aquestes persones.

Finalment la Regidora d’Igualtat, Anna Pérez, va llegir el Manifest que el dia anterior havia aprovat, per unanimitat, el plenari de l’Ajuntament.
El manifest deia entre altres coses: “Denunciem que les agressions masclistes suposen la manifestació violenta de la desigualtat de gènere i una de les violacions més greu dels drets humans que sofrim hui en dia a la nostra societat. Moltes de nosaltres no entenem perquè dones innocents han de viure amagades mentre el seu maltractador pot fer vida normal.”
“No entenem tampoc per què al maltractador l'empara la llei per visitar els seus fills i filles, quan hi ha constància que alguns aprofiten aquestes visites per a agredir o fins i tot matar la mare i, en alguns casos, als mateixos xiquets. Ni entenem perquè es retalla el pressupost dedicat a la protecció de les dones que denuncien perquè això repercuteix directament en la retirada de les denuncies i en la persistència del maltractament.” 
“No volem una societat que tolere la desigualtat. Hem de crear un àmbit de seguretat i protecció en el que totes les dones se senten lliures. Hem d’estar vigilants per contribuir a crear una societat més igualitària. L’educació és una eina fonamental i la clau per aconseguir aquest canvi i en aquesta ha d’estar involucrada l’administració amb programes a tots els nivells que impliquen el professorat i especialment les famílies per a no transmetre els rols tradicionals que contribueixen a aquesta desigualtat.”
“Per això enguany volem anar un pas més enllà i exigir que la violència contra les dones siga una qüestió d’Estat. Volem que es posen tots els mitjans econòmics i humans al servei de la protecció, l’atenció jurídica, psicològica i la inserció laboral de les dones en risc. Volem que siguen ateses les demandes de l’Observatori contra la violència de gènere i les diverses organitzacions feministes pel que fa a les disposicions pressupostàries. Volem que l’educació en igualtat siga una matèria transversal que afecte totes les edats i tots els nivells. Volem que els mitjans de comunicació incorporen la defensa de la igualtat per a enfocar el tractament de les notícies o propaganda.” 
“Us volem, ens volem, a totes vives.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.