Un any més, l’emblemàtica Muntanyeta dels Sants ha
acollit la presentació de la 55 edició del Concurs
Internacional de Paella Valenciana de Sueca, un certamen que, des del passat
any, celebra semifinals prèvies en països de tot el món. En l’acte s’ha
presentat també la imatge gràfica d’esta nova edició del Concurs creada, com en
els últims anys, per l’empresa Socarrat Studio. “El
cartell d’esta edició aglutina en una sola imatge tots els valors del Concurs,
centrant-se en la figura del cuiner. Apareix en una postura dreçada, solemne,
amb una medalla d’or en forma de paella penjada al coll. La mateixa medalla que
s’entregarà eixe dia als guanyadors. El mapa del món gravat en el seu interior
i les banderes de les diferents nacionalitats participants que s’inclouran en
la cinta, són el símbol de la internacionalització i abast mundial del
certamen. El cuiner subjecta a un costat la
paleta, principal utensili de treball, mentres a l’altre aguaiten de la seua
butxaca l’arròs i el romer, la base i l’aroma de tota paella valenciana”,
ha explicat Miguel Sanfeliu, de Socarrat Studio.
La
presentació de la 55 edició ha congregat a un gran nombre de mitjans de
comunicació i representants del món de la gastronomia. També han estat presents
els responsables de l’empresa Organizadora de Concursos
Gastronómicos Internacionales (OCGI S.L.), encarregada d’organitzar les
eliminatòries prèvies en l’estranger, formada per: Jesús Melero, coordinador
del Concurs de Sueca; l’empresa Socarrat Studio; Ulises Menezo, hostaler,
propietari de restaurants japonesos i assessor d’esdeveniments en este país; i
Gabriel García, representant de l’empresa Dvino, amb seu a Alacant, dedicada a
l’exportació de productes agroalimentaris espanyols. “Enguany continuem amb
la internacionalització del Concurs. El mes que ve tindrà lloc la semifinal
prèvia al Japó i, pròximament, es realitzarà en Argentina, concretament en
Buenos Aires. També estem negociant la possibilitat de celebrar-les en Tasmania
(Austràlia), als EUA i Anglaterra i, per a l’any que ve, segurament anirem a
França. El nostre objectiu és anar augmentant les ciutats dins de les
possibilitats, ja que el cost és assumit al 100% per la nostra empresa, amb la
col·laboració i el suport sempre de l’Ajuntament. La finalitat és fer-ho el més
internacional possible, com diu el seu nom, perquè la paella es conega com s’ha
de conéixer, i perquè la gent sàpia que el concurs més important que hi ha en
el món és el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca”, ha
afirmat Ulisses Menezo, de l’empresa OCGI S.L.
La regidora Teresa Ribes
ha ressaltat, en la seua última intervenció com a responsable d’este certamen,
després d’anunciar que no es presentarà a les eleccions municipals, l’evolució
del certamen en els últims huit anys, “temps en què he estat al front i en
el qual el Concurs ha aconseguit el grau màxim d’internacionalització,
especialment des de l’edició passada amb semifinals en països de diferents
continents. Tot això ha sigut possible gràcies a un gran equip de persones,
entre elles el meu assessor, Pep Cortell; el coordinador del Concurs, Jesús
Melero; l’alcalde actual, Salvador Campillo, i l’anterior, Joan Baldoví; les
empreses Socarrat Studio i OCGI S.L.; els col·laboradors i patrocinadors que ha
tingut el certamen durant tots estos anys; i els mitjans de comunicació per
bolcar-se i donar-li a este Concurs la importància que es mereix”. Ribes ha
desitjat també que el nou equip de govern continue amb la labor desenvolupada en
els últims anys “que és mèrit de moltíssimes persones, per a portar a este
Concurs al lloc més alt possible”. Per la seua banda l’alcalde de Sueca, Salvador
Campillo ha afirmat que “hui és un dia d’agraïments i reconeixements
perquè hui és un dia molt important per al nostre poble. Hui estem presentat la
nostra oferta principal, la paella; i estic convençut que este plat va nàixer
ací, en Sueca. A més, és ací on se celebra el concurs gastronòmic més antic de
tot el món, m’atreviria a dir. Per això, hem de donar-li el reconeixement que
es mereix”.
El coordinador del Concurs
els últims 30 anys, Jesús Melero, ha ressaltat “el gran equip que hem
format i que ha aconseguit que el certamen envole en els últims anys. La meua
missió, en tot cas, és professionalitzar la paella i donar-li el prestigi que
es mereix, ja que és coneguda en tot el món però moltes vegades és maltractada.
Hem treballat amb molta estima i molt a gust, i ho continuarem fent perquè
volem el millor per a este Concurs”.
Una de les novetats que
s’han anunciat durant la presentació de la 55 edició és la possibilitat de
realitzar una semifinal prèvia del Concurs a nivell autonòmic a València,
durant el mes de novembre, coincidint amb la celebració de la Marató. Pel que
fa als Paellers d’Honor, l’alcalde ha anunciat també que un dels triats en esta
edició és l’actor Juan Echanove.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gracias por tu comentario.